Retete

10 alimente care inlocuiesc carnea pe gratar

10 alimente care inlocuiesc carnea pe gratarDe ce trebuie cuvantul “gratar” sa implice numai carne? Sunt atatea alimente care se pot pregati pe gratar si care sunt chiar mai sanatoase decat carnea.
In cazul in care esti vegetarian sau pur si simplu te-ai saturat de traditionalul gratar si vrei sa incerci ceva nou, iti propunem sa incerci si alte alimente care merg foarte bine pe gratar si care au un gust, in unele cazuri, mai bun ca originalul.

Cat de ciudat suna: desert la gratar? nu e ceva cu care suntem obisnuiti, dar merita incercat. Nu o sa va para rau. Iata cele 10 alimente care pot fi gatite pe gratar:

Piersici cu scortisoara la gratar

Daca obisnuiesti sa mananci piersici in tot felul de umpluturi, in torturi, in placinte, sau iti place sa le mananci simple, inseamna ca o sa adori si piersicile la gratar. O gustare delicioasa care v-a fi atat pe placut tau cat si a copiilor tai.

Cum le pregatesti?

  • Spala cantitatea de piersici pe care vrei sa o pui pe gratar.
  • Taie pe jumatate piersicule si indeparteaza samburele acestora.
  • Presara pe partea din interior a piersicii unpic de zeama de lamaie, zahar brun si scortisoara. Caldura de la gratar caramelizeaza zaharul, astfel imbinand gusturile si facandu-le savuroase si delicioase. Piersicile se lasa in jur de 2-3 minute pe fiecare parte.
  • Dupa ce le iei de pe gratar poti adauga cate o lingura de inghetata de vanilie pentru a completa desertul.

Tofu la gratar

10 alimente care inlocuiesc carnea pe gratar 1Inainte de a fi pus pe gratar, tofu se lasa la scurs in jur de 2-3 ore dupa care se pune la marinat inca 4 ore. Uleiul de susan, sosul de soia, lamaia, mierea sau zaharul brun, sunt ingredientele cheie cand vine vorba de marinat. O felie de tofu trebuie sa fie taiata cam de un deget grosime. Poate fi servit cu orez sau legume la abur.

Banane cu bezele si ciocolata la gratar

Bananele pot fi puse pe gratar fie in coaja lor, fie intr-o folie de aluminiu, depinde de preferintele fiecaruia. Eu una, le prefer in folie de aluminiu pentru a evita scurgerea lor pe gratar.

Cum se procedeaza?

  • Ia o banana si tai-o pe lung (1-1,5 cm) in asa fel incat sa mai ramana inca prinse jumatatile intre ele.
  • ”Umple” banana cu bezele si fulgi de ciocolata. Ca si cum ai face un kebab.
  • Infasoara banana in folie si pune-o pe gratar (5 minute).
  • Poti alege in loc de ciocolata si bezele, stafide si rom.

Pepene la gratar

Desi suna destul de ciudat, o sa ramaneti surprinsi de aroma pe care o capata pepenele odata pus pe gratar. Daca esti una din persoanele care prefera pepenele si cu branza, atunci merita sa incerci si pepenele pe gratar.

Fasole pastai la gratar

Pe langa carnea pregatita la gratar incearca sa adaugi si cateva maini de fasole pastai trecute prin ulei de masline si sare pe gratar. Intoarcele de cateva ori pana obti urme de gratar pe ambele parti.

Mix de nuci, migdale, alune, caju sau alte seminte la gratar

Gustarea perfecta pentru timpul pretios petrecut cu prietenii.

  • Amesteca intr-o tava din aluminiu speciala pentru gratar, nuci si alune la alegere. Cand prind o culoare mai rosiatica le poti scoate de pe gratar si servi fie cu un pahar racoritor de bere (in cazul barbatilor) fie langa o limonada.

Varza de bruxelles la gratar

Ce se intampla cu varza de bruxelles odata asezata pe gratar?

  • Marginile acesteia o sa devina crocante, iar interiorul acesteia o sa ramana moale. Poti alege sa-ti faci si frigarui cu varza de bruxelles, rosii cherry/ ardei gras, carne si ceapa sau oricare ingrediente la alegere.

Ananas la gratar

  • Taie ananasul felii si presara scortisoara si zahar brun sau miere peste acestea.(de preferat cu cateva minute inainte sa le pui pe foc). Lasa feliile 5 minute pe fiecare parte. Dupa ce le iei de pe gratar poti adauga inghetata sau topping de ciocolata peste. Un adevarat deliciu!

Gogosi la gratar

  • Daca iti plac gogosile proaspete, sigur vei adora ideea gogosilor pe gratar. Crocante si delicioase, pot fi servite impreuna cu un sos de ciocolata sau vanilie. Yummy!

Avocado la gratar

Avocado e unul din alimentele pe care l-as manca la orice ora, atat simplu cu rosii cat si in guacamole sau smoothie-uri.

  • Stropeste-l cu putina zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Incearca sa-l consumi cu putina sare si miere sau cu condimente si rosii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker