Travel

5 castele pe care trebuie sa le vizitezi

Romania are o indelungata si bogata istorie. Locul in care istoria tumultoasa si fascinanta se intalneste cu arta nu poate fi altul decat un castel. Si acest lucru este cum nu se poate mai evident in tara noastra, mai ales pentru ca numarul de astfel de constructii este unul generos. Tocmai de accea am decis sa-ti prezint unele dintre cele mai cunoscute castele din tara noastra, pe care trebuie sa le vizitezi!

Castelul Bran

Castelul Bran

Castelul Bran este un simbol pentru tara noastra si unul dintre cele mai cunoscute castele din Romania. Faima castelului este data de legendele care il inconjoara, in special cele care indica faptul ca aceasta ar fi fost locuinta lui Dracula. Castelul maiestuos domina localitatea cu acelasi nume de la inaltimea unei stanci si a fost construit in perioada 1211-1377.

  • Localizare: Bran, jud. Brasov.
  • Website: castelulbran.ro

Castelul Peles

Castelul Peles

Castelul Peles este un alt obiectiv simbol al tarii noastre. Construit in perioada 1873-1914, la cererea Regelui Carol I al Romaniei, castelul a fost resedinta de vara a casei regale. In prezent functioneaza ca muzeu, in care turistii pot admira trecutul glorios regal al Romaniei in sali impresionante, precum: Salile de arme, Sala de muzica, Salonul Maur, Sala Florentina, Apartamentul Imperial, Holul de Onoare si multe altele.

  • Localizare: Sinaia, jud. Prahova.
  • Website: peles.ro

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino este un “rival” al frumosului si mult mai cunoscutului Castel Peles, aflandu-se tot pe Valea Prahovei. Acesta dateaza din anul 1911 si a apartinut familiei Cantacuzino, motiv pentru care ii poarta si numele. Astazi cladirea functioneaza ca muzeu, incluzand colectii de heraldica, picturi si taboluri, sculpturi si obiecte decorative.

  • Localizare: Busteni, jud. Prahova.
  • Website: cantacuzinocastle.com

Castelul Pelisor

Castelul Pelisor

Castelul Pelisor este de fapt un palat de mici dimensiuni, ce, alaturi de Castelul Peles, a facut parte din domeniul regal de vacanta din Sinaia. Pelisorul a fost construit intre anii 1899-1902, ca resedinta pentru Printul Ferdinand si sotia sa Maria. Spre deosebire de Peles, acest castel mai mic pastreaza o simplitate eleganta si rafinata in decoratiuni, apropiindu-se mai mult de stilul un locuinte decat de cel regal.

  • Localizare: Sinaia, jud. Prahova.
  • Website: peles.ro

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor este o alta cetate reprezentativa pentru tara noastra. Datand din Epoca Medievala, este un important monument al arhitecturii gotice si a fost finalizat in secolul 15 de Ioan de Hunedoara. Castelul Corvinilor a fost restaurat masiv incepand cu anul 2010, asa ca astazi este una dintre comorile medievale ale Romaniei ce reliefeaza perfect trecutul.

  • Localizare: Hunedoara, jud. Hunedoara.
  • Website: castelulcorvinilor.ro

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker