Travel

5 lacuri naturale pe care trebuie sa le vezi

Romania este cunoscuta pentru peisajele sale surprinzatoare si pentru diversitatea formelor de relief. Pierdute printre toate aceste minuni se ascund cele mai frumoase lacuri naturale. Cu toate ca tara noastra este pavata de un numar foarte mare de ochiuri de apa, cateva dintre ele sunt cu siguranta de neratat pentru orice turist roman… si poate reusim sa aducem si straini sa le vada!?

Lacul Rosu

Lacul Rosu

Lacul Rosu s-a format la poalele Muntelui Hasmasu Mare in 1837. Barajul natural plasat intr-o vale ferita de intemperiile vremii este locatia ideala pentru relaxare printre iubitorii de natura, care ajung in aceasta regiune.

  • Localizare: Gheorgheni, jud. Harghita.
  • Obiective turistice: Cheile Bicazului, Lacul Izvorul Muntelui, Portul turistic Bicaz, trasee montane spre Varful Ucigasu, Varful Suhardu Mic si Varful Suhardu Mare.

Lacul Sf. Ana

Lacul Sf Ana

Lacul Sf. Ana este singurul lac de origine vulcanica din Romania. Acesta s-a format pe locul unui crater de vulcan stins, dar care inca produce emanatii mofetice, motiv pentru care vegetatia si fauna lacului sunt oarecum reduse.

  • Localizare: Tusnad, jud. Harghita.
  • Obiective turistice: Baile Tusnad, Tinovul Mohos, Piscul Cetatii, Vf. Cecele.

Lacul Balea

Lacul Balea

Lacul Balea este unul dintre cele mai frumoase lacuri glaciare din tara noastra, cunoscut pentru peisajul montan deosebit care il inconjoara. In inima Muntilor Fagaras, turistii se pot bucura de un loc de popas inedit la malul lacului si de un punct de pornire pentru drumetii deosebite.

  • Localizare: 2040m altitudine, Muntii Fagaras, jud. Sibiu.
  • Obiective turistice: Transfagarasan, Cascada Balea, Hotelul si Biserica de Gheata (numai iarna).

Lacul Capra

Lacul Capra
Stitched Panorama

Lacul Capra este un alt lac de origine glaciara aflat in Muntii Fagaras, localizat in apropierea Lacului Balea. Datorita altitudinii la care se afla, lacul este un magnet pentru cei care iubesc peisajele montane si expeditiile la inaltime.

  • Localizare: 2230m altitudine, Muntii Fagaras, jud. Sibiu.
  • Obiective turisitce: Transfagarasan, Varful Vanatoarea lui Buteanu, Cascada Balea.

Lacul Ochiul Beiului

Lacul Ochiul Beiului

Lacul Ochiul Beiului este una dintre minunile inconjurate de legenda din Parcul National Cheile Nerei. Frumusetea acestei ape este data de culoarea sa albastru-turcoaz, dar si de frumusetea traseului prin natura, care ajunge la acesta trecand si pe la alte obiective naturale deosebite.

  • Localizare: Parcul National Cheile Nerei, jud. Caras-Severin.
  • Obiective turistice: Cascada Beusnita, Cascada La Vaioaga, Traseul La Tunele.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker