Frumusete

Acneea la menopauza. Cauze si solutii

Acneea la Menopauza 2

E suprinzator si neplacut sa te trezesti cu cosuri la varsta de 50 de ani, insa realitatea e ca schimbarile hormonale care au loc in organismul femeii in jurul acestei varste nu produc doar bufeuri si stari de nervozitate, ci si aceasta problema asa-zis „adolescentina” – acneea. Cel mai adesea femeile la menopauza se confrunta cu acnee in zona gurii si a barbiei sau pe spate si pe piept.

  • In special in perioada de perimenopauza (sau premenopauza), nivelul de estrogen si alti hormoni fluctueaza puternic, in timp ce nivelul de testosteron ramane oarecum constant. Acest raport dezechilibrat dintre estrogen si testosteron poate duce la o stimulare a glandelor sebacee, o productie mai mare de sebum (de o consistenta diferita, mai densa) si, intr-un final, la aparitia cosurilor. Pentru ca pielea se regenereaza mult mai incet la aceasta varsta, adesea are loc o acumulare de celule moarte care, in combinatie cu sebumul, blocheaza porii si poate duce la infectii.

De cele mai multe ori acneea la perimenopauza este doar o problema trecatoare, care dispare in momentul in care organismul incepe sa se adapteze la noile nivele hormonale. Femeile care aleg tratamentele hormonale pentru tratarea efectelor menopauzei observa, de regula, o imbunatatire a aspectului pielii si disparitia acneei.

  • Stresul poate contribui la dereglarea nivelului de hormoni, asa ca evita, pe cat posibil, situatiile stresante si incearca sa te relaxezi si sa te odihnesti cat mai mult.

acneea la menopauza

E posibil, de asemenea, sa fie nevoie sa-ti schimbi ritualul de ingrijire si mai ales produsele pe care le folosesti. Achizitioneaza-ti produse pentru ten acneic si renunta la cremele pe baza de uleiuri in favoarea cremelor hidratante pe baza de apa. In principiu, acneea la menopauza nu se diferentiaza cu nimic de cea din adolescenta, asa ca revino la remediile care au functionat atunci si ai multa rabdare.

Cel mai probabil, foarte curand tenul tau se va curata „de la sine”.

 

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker