Sanatate

Alimente pe care sa le consumi vara asta

alimente pe care sa le consumi vara asta 1Pe timp de vara, nevoile tale se schimba, motiv pentru care trebuie sa iti adaptezi si alimentatia la gradele ridicate de afara. Alimente usoare dar satioase, bogate in apa, pline de antioxidanti – iata ce trebuie neaparat sa iti pui in cosul de cumparaturi!

Vinete

De ce? Pentru ca sunt foarte slabe in calorii (18 kcal/100 g) si totodata satioase, contin multe minerale si fibre, de unde si actiunea lor benefica asupra tranzitului. Ele contribuie totodata si la prevenirea colesterolului.

Cum le gatesti? La cuptor, la vapori sau in mancarea gatita.

Fasole verde

De ce? Pentru ca este foarte bogata in fibre, in vitamine (C, A, acid folic) si in proteine vegetale (motiv pentru care sunt ideale pentru vegetarieni). Aportul energetic este foarte mic (30 kcal/100 g) asa ca nu trebuie sa iti mai pui problema kilogramelor in plus.

Cum o gatesti? La vapori sau fiarta in apa sarata, pentru a-i conserva la maximum mineralele si oligo-elementele. Se poate servi calda in combinatie cu carne la gratar, sau chiar rece, in salate.

Fenicul

De ce? Pentru ca este un alt aliment miraculos ce asigura rapid senzatia de satietate, fara a te indopa cu calorii. Este foarte bogat in vitamine, mai ales C si in oligo-elemente (calciu si fier), are o mare putere antioxidanta si o savoare incredibila, totul cu doar 24 kcal/100 g!

Cum il consumi? In salate cu ulei de masline sau fiert, acompaniat de o carne alba sau de peste.

Porumb

De ce? Pentru ca are un aport semnificativ de fibre, magneziu, vitamina B si acizi grasi esentiali. Totodata, este foarte satios, fara prea multe calorii.

Cum il gatesti? Fiert sau la gratar, cu putina sare deasupra, in boabe adaugat la salate sau chiar sub forma de piure, precum in America de Sud.

Sardine

De ce? Pentru ca ne protejeaza sistemul cardiovascular prin continutul foarte bogat in Omega 3. Nici aportul de calciu, vitamina B3 nu sunt nesemnificative, contribuind eficient la intarirea oaselor si in lupta cu stresul.

Cum le consumi? Gatite la gratar, marinate, in salate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker