Retete

Ardei Copti la Borcan Fara Otet

Ardei Copti la BorcanSunt innebunita dupa ardeii copti! Mirosul lor mi se pare unul dintre cele mai minunate mirosuri care ar putea exista vreodata intr-o bucatarie. De cele mai multe ori imi place sa ii consum sub forma de salata (cu otet si putin ulei), insa ii folosesc si la gulas, in sandvisuri sau in diverse alte mancaruri.

Iata de ce prefer varianta de conservare pentru toamna-iarna a ardeilor fara otet – pentru ca ardeii copti rezultati sunt mult mai versatili. Ii poti, bineinteles, si congela, insa mare iti va fi bucuria sa vezi in camara ta sau pe usa frigiderului si cateva borcanase cu ardei veseli si imbietori. Reteta de azi este una foarte simpla:

Ardei copti la borcan fara otet

Ai nevoie de

  • Ardei kapia – cat de mult doresti, in functie de cat sunteti de pofticiosi 🙂
  • Ulei – de masline sau de floarea soarelui
  • Condimente: piper boabe, foi de dafin, catei de usturoi sau orice alt condiment sau combinatie.

Mod de preparare

  1. Coace ardeii, apoi curata-i si lasa-i la scurs.
  2. Sterilizeaza borcanele.

Dupa ce ai curatat ardeii (indeparteaza si cotoarele), pune-i in borcane, avand grija ca dupa fiecare strat sa torni ulei si condimente (daca doresti).

Umple borcanele si apoi incearca sa scoti toate bulele de aer cu ajutorul unei furculite.

Infileteaza capacele si pastreaza borcanele in frigider, daca ai suficient spatiu, sau intr-un loc racoros.

Asta e tot! Spor si pofta buna!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker