Retete

Briose cu Ovaz si Afine

Briose cu Ovaz si AfineCui nu ii plac dulciurile? Stiu ca eu nu ma numar printre cei care dispretuiesc o felie de tort cu ciocolata. Iar pentru ca vreau sa pot manca fara sa imi fac probleme ca trebuie sa alerg pe banda 1 ora am cautat o reteta de briose cat mai dietetice. Daca putem vorbi despre derserturi dietetice :).

Ingrediente

  • 1 cana de ovaz
  • 2 cani lapte cu 0% grasime
  • 1 cana si 2/3 faina integrala
  • ¾ cana de zahar brun
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 cana de afine

Ustensile

  1. tava speciala pentru briose
  2. 2 castroane
  3. tel

Trebuie sa va previn ca desi nu dureaza mult sa pregatiti briosele, trebuie sa incepeti prepararea cu o seara inainte, pentru ca ovazul trebuie sa se inmoaie. Asa ca seara puneti la frigider intr-un castron ovazul si laptele.

A 2-a zi scoateti compozitia din frigider adaugati faina si amestecati. Separat bateti cele 2 oua cu zahar si turnati-le peste ovazul cu faina si lapte. Adaugati cele 2 linguri de ulei si praful de copt, amestecati bine cu telul.

Ungeti tava cu ulei si turnati si umpleti fiecare cupa pana la jumatate cu amestecul pentru briose, apoi adaugati in fiecare cateva afine.

Se lasa la cuptor 15-20 de minute la foc mediu (350 F, 180 grade Celsius). Dupa ce sunt gata scoteti-le repede din tava si punetile undeva pe un gratar pentru a nu transpira.

Tips: Reteta e suficienta pentru 24 de briose. Eu am pus 2 oua la 12 briose (pentru a iesi mai pufoase) si mai putin zahar si a fost ok. Daca puneti mai multa compozitie in cupele de la tava ele vor creste mai frumos, dar eu am preferat sa fac mai multe si mai mici.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker