Retete

Bruschete cu Rosii si Busuioc

Bruschete cu Rosii si BusuiocE adevarat, e greu sa gasesti rosii gustoase in aceasta perioada a anului. Daca, insa, ai norocul, sa dai peste niste cutiute de rosii cherii – rosii sau galbene – proaspete si imbietoare, iti recomandam sa le cumperi si sa incerci aceasta reteta. Bruschetele merg perfect cu orice altceva alegi sa pregatesti pe gratar – mici, pulpe de pui sau alte bunataturi.

Bruschete la gratar cu rosii si busuioc

Ingrediente

  • – Paine – poti sa folosesti bagheta.
  • – Doua maini pline de rosii cherry sau orice altfel de rosii gasesti, insa e important sa fie foarte coapte.
  • – Usturoi.
  • – O legatura de busuioc proaspat.
  • – Sare de mare.
  • – Piper proaspat macinat.
  • – Ulei de masline
  • – Otet – poti folosi si otet balsamic sau chiar vin alb.

Mod de preparare

  1. – Painea se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime si se coace pe gratar, apoi se freaca usor cu un catel de usturoi, se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper.
  2. – Spala rosiile, taie cotorul acela tare si apoi stoarce usor semintele din ele. Daca folosesti rosii cherry, nu e nevoie sa elimini semintele.
  3. – Pune rosiile intr-un bol, adauga busuiocul tocat, sare si piper, un pic de ulei de masline si otet (sau vin) pentru a echilibra aromele.
  4. – Poti sa servesti cu bucatele mari de rosii, cu bucatele mici sau poti strivi rosiile intre degete inainte de a le pune pe feliile de paine.

Pofta buna si distractie maxima in jurul gratarului!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker