Retete

Budinca cu Ciocolata – De Post

Budinca cu CiocolataDoar pentru ca suntem in post, asta nu inseamna ca nu ne putem rasfata cu un desert delicios.

Budinca aceasta de ciocolata este simplu si rapid de pregatit, avem nevoie de foarte putine ingrediente pentru a o prepara, rezultatul este sarac in calorii, iar gustul va va incanta.

Ingrediente

  • 2 cani si jumatate de lapte vegan (putem utiliza si apa daca nu avem lapte)
  • 1/ 2 cana cacao
  • 1/4 cana miere de albine
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • nuci si fructe pentru decorat

Ustensile

  • 1 oala
  • 1 castron
  • 1 cana, 1 lingura si 1 lingurita

Preparare

  1. Punem 2 cani de lapte (sa apa) intr-o oala, pe ochiul de la aragaz fixat la mediu spre mic. Adaugam mierea de albine amestecand bine ca sa se omogenizeze.
  2. Separat, intr-un castron amestecam cacao cu amidonul si adaugam jumatatea de cana de lapte rece pe care am pastrat-o. Apoi adaugam treptat jumatate de cana de lapte cald amestecand in continuu, dupa care transferam compozitia obtinuta in oala de pe aragaz.
  3. Amestecam in continuu pana cand crema de ciocolata incepe sa se ingroase (cam 4-5 minute). Cand compozitia capata textura unei budinci, adaugam 1 lingurita de esenta de vanilie, amestecam si dam oala deoparte.
  4. Lasam budinca sa se racoreasca putin, timp in care maruntim nucile si taiem cateva felii de fructe.
  5. Servim cald sau rece, dupa cat de multa rabdare avem ­čÖé

Tips: In cele 4-5 minute cat va dura ca budinca sa se ingroase puteti gusta compozitia pentru a verifica ca este suficient de dulce.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker