Retete

Cartofi cu Smantana si Marar

Cartofi cu Smantana si MararInca de acum mai bine de o luna cartofii noi au inceput sa apara in laditele din supermarketuri. E adevarat, e vorba de cei importati, de dimensiuni de la foarte mari in sus si nu extraordinar de gustosi, insa suficient cat sa iti satisfaci sau sa-ti „pacalesti” pofta.

Zilele acestea, insa, pietele au inceput sa se umple de cartofi noi romanesti, iar eu va recomand sa ii alegeti pe cei micuti si doar sa-i spalati sub jet puternic de apa sau, daca sunt mai murdari, sa folositi un burete aspru. Daca sunt un pic mai mari, ii puteti taia in jumatate, insa cei de dimensiunea unei nuci pot fi lasati intregi. Vor face o crusta delicioasa!

Saptamana aceasta va vom delecta in fiecare zi cu o reteta de cartofi noi. Incepem incursiunea in lumea cartofilor noi cu o reteta clasica, pe care o reiei, cu siguranta, cu drag, in fiecare an. Iar daca nu, de azi ai o noua traditie in familie.

Cartofi noi cu smantana si marar la tigaie preparare

Ai nevoie de

  • – 1 kilogram de cartofi
  • – 1 lingura de unt
  • – O jumatate de ceapa taiata in cubulete
  • – 250 ml de smantana
  • – O legatura mare (sau doua mai micute) de marar
  • – Sare si piper

Mod de preparare

  1. – Fierbe cartofii in apa cu o jumatate de lingurita de sare pana ce se inmoaie, apoi scurge-i de apa.
  2. – Topeste untul intr-o tigaie, apoi adauga ceapa si rumeneste-o pentru aproximativ 5 minute la temperatura medie.
  3. – Redu flacara la minim si adauga smantana si mararul tocat marunt. Lasa sa fiarba la temperatura mica pana ce sosul se ingroasa, amestecand in continuu.
  4. – Adauga cartofi in tigaia cu sosul de smantana.
  5. – Adauga sare si piper dupa gust si roteste cartofii in tigaie pentru a te asigura ca sunt toti invaluiti de sosul delicios.

Cartofi noi cu smantana si marar la cuptor

Ai nevoie de

  • – 1 kilogram de cartofi
  • – 250 ml de smantana
  • – O legatura de usturoi verde
  • – O legatura de marar
  • – Sare si piper
  • – Ulei de masline

Cum se prepara

  1. – Pentru aceasta reteta cel mai bine ar fi sa tai cartofii in jumatate, daca sunt mici, sau in rondele, daca sunt un pic mai mari, pentru a fi sigur/a ca se patrund.
  2. – Rondelele de cartofi se stropesc cu ulei de masline, se asezoneaza cu sare si piper si se pun la cuptor la temperatura medie pentru aproximativ o jumatate de ora sau pana s-au patruns.
  3. – In timp ce se gatesc cartofii, prepara un sos din smantana, usturoi verde taiat marunt, marar tocat marunt, sare si piper.
  4. – Cand cartofii sunt aproape gata, toarna sosul de smantana peste ei si mai lasa-i 10 minute la cuptor.

Te asteptam pe site si zilele urmatoare sa descoperi si alte retete de cartofi noi: cartofi noi cu tarhon, cartofi noi la cuptor cu sos de usturoi, cartofi noi glazurati cu sos de otet balsamic… lista continua delicios!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker