Sanatate

Cartoful – Beneficii Pentru Sanatate

cartofiiIn ceea ce priveste rolul cartofului in diete, este bine de stiut ca este foarte slab in grasimi si nu contine colesterol, insa metoda de preparare ii poate schimba valoarea nutritionala.

De obicei adaosurile bogate in grasimi la care tu apelezi zilnic pentru a imbunatati gustul mancarii, cum ar fi uleiul, laptele, untul, smantana, cascavalul topit s.a. creste foarte mult indicele caloric al mancarii de cartofi. Astfel daca 100 de grame de cartofi fierti contin doar 80 de kcal, 100 de grame de cartofi prajiti contin in jur de 400 de kcal.

Cartoful si proprietatile sale

Sigur a trecut ceva timp de cand tusea era tratata cu ajutorul compreselor de cartofi. Stramosii stiau ei ce stiau din moment ce acest tratament a ajuns sa fie cunoscut si apreciat pana in zilele noastre. Cartoful are proprietati antiinflamatorii, antiiritante si antioxidante (este foarte bogat in vitamina C) si te poate ajuta in mai multe probleme de santate, nu numai sa scapi de tuse.

Consumul regulat de suc (2 lingurite inainte de masa pentru cel mai bun efect) facut din cartof crud poate fi un remediu valoros in usurarea durerilor care se asociaza cu artrita, reumatism, guta, si chiar si in cazul durerilor de cap.

Cartoful si stresul

Cartofii sunt foarte bogati in vitamina B6, o substanta de care este nevoie pentru reinnoirea celulara, un sistem nervos sanatos si o dispozitie echilibrata.

Aceasta incurajeaza formarea serotoninei si a dopaminei, neurotransmitatori de care este nevoie pentru regularizarea dispozitiei. Drept urmare, cartofii sunt valorosi si in tratamentul stresului si pentru o buna functionare a sistemului nervos central.

Cartoful si pielea ta

Cartofii pot avea grija si de pielea ta, avand toate ingredientele potrivite pentru a imbunatati sanatatea si frumusetea naturala a pielii. Continutul lor de vitamina C, complexul de vitamina B, potasiul, magneziul, zincul si fosforul aduc un excelent aport de vitamine si minerale pentru pielea ta.

Cruzi, pot fi rasi si amestecati cu miere pentru a face o masca. Totodata, acest amestec este minunat pentru tratarea arsurilor si a iritatiilor pielii. In India are mare succes.

cartofiTotusi, chiar daca are multe beneficii in sanatate, indiferent de mordul de preparare, ar trebui sa ai grija la cantitate. Mai multa mancare de cartofi inseamna mai mult amidon si zahar, iar in urma unei lungi digestii, duce la mai multa glucoza in sange.

Renunta la grasime si la prajit si un cartof la cuptor asezonat cu usturoi si verdeata proaspata poate deveni o alternativa sanatoasa, bogata in fibre si nutrienti.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker