Travel

Cascada Varciorog – Istoric, impresii si atractii turistice

Cascada Varciorog

Cascada Varciorog este unul dintre aceste obiective turistice demne de admirat in Muntii Apuseni. Un traseu scurt din statiunea Arieseni este o alegere numai buna pentru un weekend in care ai timp si chef de o plimbare la munte.

Parcul Natural Apuseni ascunde atat de multe locuri frumoase, incat pare greu la prima vedere sa alegi spre ce minune a naturii sa te indrepti. Esti inconjurat din toate partile de pesteri, cascade si chei, care de care mai frumoase, mai mult sau mai putin cunoscute, fiecare cu atractiile sale.

Traseu spre Cascada Varciorog

Traseul spre Cascada Varciorog porneste din statiunea Arieseni. La marginea drumului, dinspre Arieseni spre Vartop, pe partea stanga, te intampina un panou mare cu indicatii spre cascada, asa ca masina poate ramane aici. Desi drumul forestier este practicabil in continuare si cu masina, pana la un anumit punct, daca vrei sa te bucuri cu adevarat de frumusetile naturii, e cazul sa pornesti la pas.

Urmareste marcajele cu punct galben si in aproximativ o ora si jumatate vei fi departe si de mica statiune, iar in inima padurii vei descoperi frumoasa cascada. In functie de perioada anului, debitul cascadei poate varia, dar caderea spectaculoasa de aproximativ 15 m asigura de fiecare data un peisaj deosebit turistilor care ajung aici.

Ce mai poti vizita in apropiere de Cascada Varciorog

Pentru cei mai sprinteni sau dornici de un weekend prelungit la munte, traseul nu trebuie sa se opreasca doar la Cascada Varciorog. Drumul abrupt din spatele cascadei este cel care duce catre o padure de brad si molid, in spatele careia se poate ajunge pana la Varful Piatra Graitoare, insa traseul nu este marcat.

Tot in apropiere mai poti opta pentru trasee care sa includa si Varful Bihorul, Varful Curcubata Mare, Cascada Patrahaitesti, Groapa Ruginoasa si multe altele.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker