Travel

Castelul Peles – Istoric, impresii si atractii turistice

Castelul PelesDaca un prieten din strainatate ar veni la mine in vacanta, primul lucru care il arat este Castelul Peles, pe locul doi ar fi Transfagarasanul iar pe locul trei barajul Vidraru, nu spun ca astea sunt singurele frumuseti din tara (sunt nenumarate ) dar astea m-au impresionat cel mai mult.

Castelul Peles este situat in orasul Sinaia si este un loc de poveste, dar si de istorie. Am vizitat pntru prima oara acest castel fiind studenta, dar am ravenit apoi ori de cate ori am avut ocazia. Merita vazut pentru minunatele povesti care stau in spatele fiecarui coltisor al sau, dar si pentru splendoarea peisajului care il inconjoara.

Castelul Peles cred ca l-am vizitat de fiecare data cand ajungeam in Sinaia (nu am intrat in intreior decat o data) nu te plictisesti niciodata,peisajul intotdeauna este altfel depinde de anotimp,fascinant ,merita vazut oricat de pretentios ai fi.

Scurt istoric

Castelul Pelesul si orasul Sinaia este un loc romantic unde poti sa te reculegi si sa-ti incarci bateriile pentru tot anul,sa te lasi pierdut printre aleile pline cu verdeata,bine intretinute,amenajate cu bun gust,aerul racoros te umple de sanatare. Poti veni in orice anotimp , vara drunetiile prin padure te duce cu gandul la dumbrava mimunata din povestile din copilarie iar iarna la sanius,chiar si cu clasicul sac de plastic distractia este maxima.

Consider ca unicitatea sa este data in primul rand de arhitectura sa, dar si prin valoarea sa istorica si artistica. Totodata este unic si prin interioarele grandioase cu lambriuri din lemn de nuc si vitraliile impresionante. Importanta lui o dau si masurile de securitate: supraveghetori, camere video.

Recomandari

In primul rand recomand vizitarea Castelului Peles tuturor romanilor, dar nu in ultimul rand turistilor straini. Castelul Peles este situat intr-o zona pitoreasca, Valea Prahovei, perla statiunilor montane din Romania. Frumusetea si bogatia interioarelor satisfac si cele mai pretentioase gusturi. Castelul Peles are 170 de incaperi si dotari impresionante pentru acele vremuri: incalzire centrala , lift, uzina electrica proprie, fiind primul castel iluminat din Europa.

Recomand Sinaia cu tot ce este de vazut in statiune si inprejurimile ei tuturor oamenilor indiferent de varsta ,copilasiilor si mai ales indragostitilor, celor pasionati de drumetii de sporturile de iarna,sunt hoteluri si pensiuni pentru toate gusturile si pretentiile .In general toata valea Prahovei este deosebita.

Impresii despre Castelul Peles

Mi-a placut absolut tot, de la peisajul unde este amplasat castelul, pana la interioarele sofisticate, fiecare incapere avand povestea ei, dar mai ales denumirea ei(unica): Sala Maura, Sala Florentina, Holul de Onoare… Holul de Onoare este ornamentat in lemn si are acoperis din vitralii. Impresionanta este sala de teatru amenajata in stil Ludovic XIV, dar si Apartamentul imperial in stil Maria Thereza.

Castelul Peles ramane pe departe cel mai elegant ,interesant si impresionant loc dintre castelele din Romania, cu tot ce poti vedea in el, de la sala armelor pana la tablouri ,portelanuri ,statui si alte minunati care te lasa fara cuvinte,o parte din istoria noastra. Pelisorul ,o anexa a castelului cu restaurant unde poti servi masa iar la desetr te poti rasfata cu un profiterol delicios pe o terasa ca in basme de nu iti mai vine sa pleci.

In drum spre intrare la castel intalnesti un bazar intreg cu mestesugari de tot felul cu costume nationale ,brodaturi ,tricotaje,tot felul de suveniruri nu poti pleca cu mana goala , acolo am mancat cel mai dulce porumb fiert si nu cocolos de floricele de porumb cu miere ca acela din copilarie.

Viziteaza Castelul Peles

Castelul Peles se afla in statiunea montana Sinaia. De la soseaua principala un indicator arata ca in partea stanga la capatul unei alei de vreo 2 Km se gaseste castelul. Cazare se gaseste la tot pasul: hoteluri , pensiuni, persoane particulare. Mancarea este excelenta. Acolo am mancat cei mai gustosi carnati de Plescoi si cei mai savurosi papanasi.

Neaparat de vizitat manastirea Sinaia, Pelesul si Pelisorul,de urcat la Poiana Regala (se poate urca si cu masina), o fuga cu telecabina pana la cota te-ar lasa fara replica,pentru temerari cu picoarele propri este sanatate curatas si imbunatatirea conditiei fizice.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker