Tech

Cum Verific Daca Pc-Ul Meu Este Infectat Cu Virus Si Ce Antivirus Aleg

cele mai bune antivirusuriStii ca poti sa fii spionat prin programe speciale si sefii tai sau persoane apropiate sa-ti monitorizeze intreaga activitate? Normal ca stii ca acest lucru este posibil! Dar stii cum poti sa-ti dai seama daca esti spionat si, mai mult decat atat, ce poti face? Simplu…folosesti cele mai bune antivirusuri disponibile pe piata!

In acest mic tutorial aflati pas cu pas ce este un astfel de programe – spion! Stii ca unele tipuri de programe – spion inregistreaza apasarile de taste si informatiile, pe care le tastezi pe site-uri in cautarile tale?

Si, ca sa fim sinceri, cum foarte multi din utilizatorii de PC includ activitati precum download-ul cu „torrenti” sau folosirea de software piratat, atunci cu atat mai mult aveti sansa sa fiti victima pentru troieni, spyware, malware, keylogger.

Sa aflam intai ce sunt toate aceste denumiri si cum cele mai bune antivirusuri le poate eradica:

Conform Wikipedia

  • Calul Troian (informatic) este un program software rau intentionat care se ascunde în alte programe. El intra într-un computer ascuns într-un program legitim, de exemplu un economizor de ecran. Apoi plaseaza în sistemul de operare un cod care permite hackerului sa acceseze computerul infectat. De obicei, caii troieni nu se raspandesc singuri. Ei sunt raspanditi de virusi, de viermi si de software-uri descarcate.
  • Spyware este un program care spioneaza utilizatorul computerului cu scopul de a obtine date personale precum parole, date de indentificare, date bancare , etc.
  • Adware afiseaza sau descarca fara consimtamantul utilizatorului reclame, sau directioneaza traficul din mediul online catre site-uri care afiseaza reclame intr-un mod abuziv;
  • Keylogger-ul realizeaza o actiune de urmarire a tastelor apasate de la tastatura, cu scopul de monitorizare si inregistrare a semnalelor trimise de la tastatura, astfel incat pesoana care utilizeaza tastatura nu are cunostiinta ca actiunile sale sunt supravegheate.

Antivirusul este programul pe care trebuie sa-l instalati dupa ce sistemul de operare este reinstalat. Sistemele de operare Windows 7, Windows 8 si Windows 10 o protectie incorporata, insa nu cea mai buna.

Unii cred de cuviinta ca un antivirus platit este mai bun ca un antivirus gratuit. Punctele de vedere sunt infirmate de testele facute de profesionistii. În topul de aici se observa faptul ca anumiti antivirusi cu plata sunt depasiti de catre cei gratuiti.

Carcotasii ar spune ca antivirusul cel mai bun este omul. Evident, preventia este cea mai buna, dar si în mediile sigure te poti virusa fara sa îti dai seama.

Top cele mai bune antivirusuri

Avast Free AntivirusAvast Free Antivirus

In cazul in care nu ati auzit inca de AVAST, acest antivirus protejeaza activ peste 200 de milioane de PC-uri, MAC-uri si device-uri cu Android.

Cerinte de sistem

Ai nevoie cel putin de Windows XP (cu SP2) instalat. Windows Vista, 7, 8 si chiar 8.1 sunt suportate complet (mai putin versiunile Starter sau RT) pe 32 sau 64 de biti. Un PC vechi de 10 ani cu Pentium 3, 128 MB memorie si 500MB spatiu pe disc va merge fara probleme cu avast! Antivirus.

Bitdefender Antivirus Free Edition

Cei de la Bitdefender spun ca acest Antivirus Free Edition a fost proiectat pentru a permite utilizatorului sa profite la maximum de propriul lui PC, fara a se îngrijora cu privire la virusi sau alte amenintari electronice. Ei o numesc: „inteligenta artificiala” pentru ca el va gasi întotdeauna cel mai bun mod pentru ca sistemul sa ramana ferit de pericole.

Cerinte de sistem

Sistem de operare: Windows XP SP3 32-bit, Windows Vista (SP2), Microsoft Windows 7 (SP1), Microsoft Windows 8, RAM: 512MB si spatiu pe Hard disk de : 700 MB

AVG Antivirus FREE

AVG Antivirus FREEAVG Anti-Virus Free Edition este versiunea gratuita a cunoscutului program antivirus AVG de la Grisoft, fiind disponibila si varianta AVG Anti-Virus Premium contra cost, precum cele de mai sus. Programul beneficiaza de un puternic motor de scanare AVG si ofera un nivel rezonabil de securitate pentru PC-urile personale impotriva virusilor, spyware-ului, adware-ului si furtului de identitate online.

Va fi interesant sa vedem ce se va întampla cu AVG. Cei de la Avast au cumparat divizia de antivirus a celor de la AVG cu o suma totala de 1.3 miliarde de dolari.

Cerinte de sistem

AVG AntiVirus Free este disponibil gratis şi poate fi instalat pe orice PC cu sistem de operare (Windows 10, Windows 7, Windows8.1, WindowsVista, WindowsXP ).

Toate cele mai bune antivirusuri prezentate anterior sunt Software gratuite avand fiecare o optiune, sau mai multe PREMIUM – CONTRA COST.

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker