Sanatate

Ceai de Patrunjel – Beneficii si Contraindicatii

O ceasca pe zi de ceai de patrunjel este capabil sa detoxifice corpul, sa stimuleze sistemul imunitar, sa imbunatateasca vederea, sa protejeze impotriva bolilor cronice, sa previna formarea tumorilor, sa ajute sanatatea inimii, sa trateze inflamematia mai usor, sa improspateze respiratia, sa protejeze impotriva astmului, sa reglementeze menstruatia si sa reduca riscul malformatiilor congenitale.

Acest ceai puternic nu ar trebui sa fie utilizat de toata lumea, in special de femeile gravide, de cei cu afectiuni renale preexistente si de persoanele care utilizeaza medicamente care subtiaza sangele.

Ceai de PatrunjelCe este ceaiul de patrunjel?

Stiintific cunoscut sub numele de Petroselinum crispum, planta de patrunjel este o planta usor de recunoscut si utilizat, adesea ca o garnitura, dar tot mai mult pentru beneficiile sale medicinale impresionante. Cele doua variante pe care le-ati vazut probabil sunt patrunjelul cret si cel italian, ambele avand compusi chimici similari si aceleasi aplicatii medicinale. Amestecul variat de minerale si compusi volatili gasiti in patrunjel ofera un impact puternic asupra sanatatii umane, motiv pentru care ceaiul de patrunjel devineu un remediu natural din ce in ce mai popular!

Ceai de Patrunjel BeneficiiCeai de Patrunjel Beneficii

Beneficiile de sanatate ale ceaiului de patrunjel includ antiinflamatoare, anti-tumorale, anti-cancer, antioxidante, stimulente, antispastice, relaxante si detoxifiere. Aceste beneficii provin din gama larga de minerale, substante nutritive si antioxidanti din acest ceai, precum fierul, vitamina A, B si C, precum si eugenolul, limonenul, apigeninul, luteolina si alti compusi activi.

1

Tratamentul astmului

Acest ceai din plante este adesea recomandat persoanelor care sufera de astm sau alte afectiuni respiratorii. Beta-carotenul a fost direct legat de scaderea riscului de astm, in timp ce ceilalti compusi ai combaterii infectiilor, din ceai, ajuta la eliminarea flegmei si a mucusului neutralizand astfel infectia bacteriana care sta la baza.

2

Previne tumorile

Myristicinul este unul dintre compusii volatili gasiti in uleiul de patrunjel, care este eliberat in cantitati mici in timpul prepararii ceaiului. Acest antioxidant a fost legat direct de prevenirea formarii tumorilor, in special in plamani, unde cancerul apare foarte frecvent.

3

Reduce riscul de cancer

In afara de proprietatile anti-tumorale, acest ceai de patrunjel contine, de asemenea, o serie de flavonoide si de alti compusi chimio-protectori care pot neutraliza carcinogeni inainte de a putea face leziuni ale tesuturilor si de a stimula apoptoza sau moartea celulelor in celulele sanatoase. Acest lucru va poate reduce in mod semnificativ riscul de cancer, impreuna cu ceilalti antioxidanti gasiti in acest ceai.

4

Imbunatateste imunitatea

Concentratiile puternice de vitamina C si vitamina A din acest ceai il fac un stimulent impecabil pentru sistemul imunitar. Vitamina C poate stimula producerea de celule albe din sange si poate actiona ca un antioxidant contracarand efectele cancerului cauzate de radicalii liberi, protejand in acelasi timp organismul impotriva unui numar de boli cronice, cum ar fi bolile cardiace si diabetul.

5

Inbunatateste circulatia sangelui

Fiind bogat in fier, ceaiul de patrunjel este o modalitate excelenta de a imbunatati circulatia sangelui in organism si de a preveni “sangele slab”, de asemenea cunoscut sub numele de anemie. Fierul este o parte esentiala a productiei de celule rosii din sange, care poate contribui la ducerea sangelui oxigenat celulelor care necesita substante nutritive si oxigen pentru reparare si functionare. Nivelul ridicat de calciu din ceaiul de patrunjel ajuta organismul sa retina mai bine fierul, ajutand in continuare la problemele circulatorii.

6

Acidul folic

Ceaiul de patrunjel este un ceai bogat in acid folic, o vitamina B care s-a dovedit a reduce probabilitatea aparitiei defectelor de tub neural la sugari. Acidul folic este, de asemenea, principalul compus care neutralizeaza homocisteina in organism, un compus care poate afecta vasele de sange si poate creste riscul bolilor cardiace.

7

Sanatatea ochilor

Vitamina A este un nutrient cheie pentru sanatatea noastra generala si, de asemenea, functioneaza ca un antioxidant, in special in ceea ce priveste sanatatea vizuala. Vitamina A este derivata din beta-carotenul gasit in patrunjel si poate preveni stresul la ochi, scazand riscul de aparitie a cataractei si prevenirea degenerarii maculare.

8

Puterea de Detoxifiere

Ceaiul de patrunjel este cunoscut sub numele de substanta diuretica, ceea ce inseamna ca poate stimula urinarea si curatarea generala a vezicii urinare si a rinichilor. Diureticele ajuta organismul sa elimine rapid excesul de toxine, grasimi, saruri si apa si sa reduca din stresului zilnic pus pe rinichi. Ceaiul de patrunjel este legat de numeroase studii in ceea ce priveste reducerea aparitiei infectiilor vezicii urinare si a pietrelor la rinichi.

9

Faciliteaza menstruatia

Dismenoreea afecteaza femeile din intreaga lume, impreuna cu o serie de alte simptome menstruale. Ceaiul de patrunjel este utilizat in mod obisnuit pentru a atenua efectele menstruatiei, datorita prezentei apiolului, unul dintre compusii din uleiurile esentiale de patrunjel. Apiol poate ajuta la reglarea cilcul menstrual si reducerea durerilor, in special in lunile de dupa nastere.

10

Pentru respiratie

Bineinteles, patrunjelul este folosit pentru a improspata respiratia si are anumite proprietati antibacteriene care il fac grozav pentru sanatatea orala. Exista un motiv pentru care patrunjelul este atat de des folosit ca o garnitura in restaurante; de asemenea un ceai de patrunjel poate oferi aceleasi lucru!

 

Ceai de patrunjel preparare

ceai de patrunjel contraindicatiiPrepararea ceaiului de patrunjel este foarte usoara, cu conditia sa aveti patrunjel (uscat sau proaspat), apa si orice indulcitor natural pe care il preferati. Frunzele proaspete de patrunjel sunt de obicei recomandate, dar daca nu aveti o gradina de plante medicinale sau daca este iarna, frunzele de patrunjel uscate vor functiona perfect. Urmati pasii simpli de mai jos, daca doriti sa faceti acest ceai delicios si nutritiv pe baza de patrunjel!

Reteta

  • 30 de grame de frunze de patrunjel (proaspete sau uscate)
  • 1 litru de apa
  • Miere sau Lamaie (pentru aroma, daca se doreste)
  • Pasul 1 – Indepartati frunzele de patrunjel proaspat de pe tulpini indepartati apa cu un servetel de bucatarie.
  • Pasul 2 – Aduceti apa la punctul de fierbere.
  • Pasul 3 – Adaugati frunzele de patrunjel in apa timp de aproximativ 1 minut inainte de a lua dupa foc.
  • Pasul 4 – Lasati frunzele la infuzat aproximativ 10 minute.
  • Pasul 5 – Turnati amestecul printr-un filtru de cafea sau oricel fel de sita intr-o ceasca.
  • Pasul 6 – Adaugati miere sau lamaie dupa gust in ceasca de ceai de patrunjel, daca doriti, si apoi savurati!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker