Travel

Cheile Bicazului – Istoric, impresii si atractii turistice

Cheile BicazuluiCheile Bicazului se numara printre cele mai spectaculoase atractii naturale din Romania. Formate in milioane de ani, in urma eroziunii stancilor de granit de catre apele involburate ale raului cu acelasi nume, Cheile Bicazului sunt poarta de trecere intre regiunile Transilvania si Moldova. Din punct de vedere turistic, Cheile sunt absolut spectaculoase, cu succesiuni de curbe si serpentine care iti dezvaluie la fiecare pas un peisaj salbatic si impresionant.

Localizare

Fac legatura intre Transilvania si Moldova si sunt dispuse pe cursul raului Bicaz, pe DN 12C Bicaz – Gheorghieni. Cheile Bicazului reprezinta si un culoar de legatura intre judetele Neamt si Hargita, primul drum de acces fiind construit in zona in 1910 si dat in folosinta abia in 1937. Spectaculosul traseu care strabate Cheile Bicazului are o lungime de 8 kilometri si ofera peisaje impresionante.

De ce sa vizitezi Cheile Bicazului

Cheile Bicazului este o zona extrem de pitoreasca a Romaniei si o destinatie in care trebuie sa ajungi cel putin o data in viata. Minunea naturii face parte din Rezervatia naturala Cheile Bicazului – Lacul Rosu si isi intampina turistii cu serpentine care dezvaluie panorame impresionante. Din punct de vedere geologic, traseul Cheile Bicazului se imparte in doua, respectiv Cheile Mari cu o lungime de 4 kilometri si sapate in calcar si sectorul Cheile Mici, cu o lungime de 4 kilometri si care traverseaza masivele Surduc-Munticelu.

Pe tot parcursul acestui traseu care serpuieste spectaculos prin munti, intalnesti pesteri precum Pestera Neagra – 35 m lungime, Pestera Cascada – 69 m si avene. Afluentii Bicazului formeaza la randul lor trasee deosebite, dar de dimensiuni mai mici, completand astfel peisajul grandios al zonei. Cel mai spectaculos segment de pe traseul Cheile Bicazului se intinde pe o portiune de un kilometru si se afla in zona de varsare a paraului Bicajel in raul Bicaz. Aici poti admira Gatul Iadului, Piatra Altarului cu o inaltime de 1154 m, Piatra Pintestilor, Piatra Arsitei sau Piatra Surducului.

Intreaga zona a Cheilor Bicazului adaposteste o fauna si flora deosebit de bogate. In padurile din munti traiesc cerbi carpatini, capre neagre, ursi bruni, lupi, pisici salbatice, acvile de munte, cocosi de munte, dar si vipere si serpi de alun, iar apele repezi ale Bicazului si ale afluentilor lui sunt populate cu pastravi de munte.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker