Retete

Chiftelute cu Ciuperci si Linte – De Post

Chiftelute cu Ciuperci si LinteCel mai greu, cand faci chiftelute de post, este sa obtii o consistenta perfecta, care sa le tina „la un loc” in momentul gatirii. Daca le faci la cuptor, lucrurile sunt ceva mai simple. Daca vrei sa le prajesti, insa, in lipsa oului apare riscul imprastierii chiftelutelor.

Cel mai important sfat in acest sens este sa maruntesti foarte bine toate ingredientele, pentru ca la final sa obtii o pasta relativ fina si omogena. Iar daca preferi chiftelutele coapte, mai avem un pont: le poti face intr-o tava de briose. Unge cu ulei si faina fiecare spatiu si apoi pune compozitia modelata de chiftelute.

In cazul retetei de azi, lucrurile sunt destul de simple pentru ca lintea impreuna cu fulgii de ovaz formeaza o pasta lipicioasa, care leaga bine toata compozitia. Joaca-te cu ingredientele, insa nu uita, asa cum mentionam mai sus, sa le maruntesti bine sau sa le pui pe toate intr-un blender.

Chiftelute de post cu ciuperci si linte

Ai nevoie de

  • 100 g de linte rosie uscata
  • 250 g de ciuperci (de care doresti)
  • 100 g de fulgi de ovaz (opteaza pentru cei fini)
  • 1 funza de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de patrunjel
  • Sare si piper dupa gust
  • Ierburi si condimente dupa gust – poti folosi oregano, cimbru, boia, fulgi de ardei sau orice alt condiment iti place
  • Ulei de masline

Mod de preparare

  1. Intr-o cratita mica fierbe lintea impreuna cu frunza de dafin pentru aproximativ 10 minute. Nu-ti face griji, lintea nu trebuie gatita complet la acest pas.
  2. Dupa ce s-a fiert, scurge-o de apa, arunca frunza de dafin si pune lintea intr-un blender impreuna cu ciupercile, ceapa, usturoiul si patrunjelul. Mixeaza pana ce ingredientele s-au omogenizat.
  3. Pune totul intr-un bol, adauga fulgii de ovaz, sarea, piperul si condimentele si amesteca bine cu mana. Cand ai obtinut o pasta ferma si omogena, formeaza chiftelutele cu mainile ude sau unse cu ulei si apoi pune-le intr-o tava, pe hartie de copt si stropeste-le cu ulei de masline. Lasa-le la cuptor pana ce capata culoarea potrivita.

Asta e tot! Pofta mare!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker