Retete

Chiftelute de Cartofi

Chiftelute de CartofiImi plac cartofii in aproape orice combinatie, iar cand eram mica ma innebuneam dupa chiftelutele de cartofi pe care mama ni le facea, cu drag, din cand in cand. Le-am redescoperit in facultate cand o colega (din Bucuresti) a venit cu o punguta mare de chiftelute facute de bunica ei. Le-am mancat impreuna stand pe caloriferul de pe holul caminului si mi-am amintit de gustul minunat de „acasa”.

Am incercat mai tarziu si eu mai multe retete de chiftelute de cartofi de-a lungul timpului – cu sau fara ciuperci, cu boia, cu ou, cu tot felul de condimente – insa mereu revin la reteta clasica, care imi satisface pofta si dorul de fiecare data.

Incearc-o si tu, mai ales daca tii pot si nu mai stii ce sa mananci! 🙂

Chiftelute de cartofi – reteta de post

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi fierti in coaja (sau 5-6 cartofi mai mici)
  • Verdeata (marar, patrunjel)
  • 1 ceapa
  • Sare, piper
  • 200 g de pesmet (poti folosi si paine muiata in apa si stoarsa)(poti sa modifici aceasta reteta si da adaugi si morcovi fierti, boia, ciuperci si orice altceva iti place si crezi ca se potriveste)

Mod de preparare

  1. Este atat de simplu! Tot ce trebuie sa faci este sa cureti cartofii de coaja (dupa ce s-au racit) si sa-i dai prin masina de tocat impreuna cu restul de ingrediente.
  2. Formeaza bilute de ce dimensiune doresti tu si prajeste-le in ulei (foloseste o cantitate mai mare de ulei si ai grija sa fie incins bine!).
  3. Daca nu tii post, le poti servi si cu iaurt sau smantana. Daca tii post, serveste-le alaturi de o salata de vinete cu ardei gras copt. Sunt delicioase!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker