Retete

Chiftelute de Legume la Cuptor

Chiftelute de Legume la CuptorIngrediente

  • – 300 g de ciuperci
  • – 3-4 cartofi de marime medie
  • – 2 cepe mari
  • – 1 morcov
  • – 1 dovlecel
  • – 1 legatura de marar
  • – 1 legatura de patrunjel
  • – 2 catei de usturoi
  • – 2 linguri pline de faina de secara (poti folosi orice tip de faina, insa cea de secara este mult mai lipicioasa si va lega bine compozitia care altfel se poate destrama in lipsa oului)

– Sare si condimente dupa gust – iti sugerez un pic de cimbru, piper si boia

Mod de preparare

Taie ciupercutele in bucatele mici si caleste-le intr-o tigaie cu putin ulei de masline pentru cateva minute, pana isi lasa zeama. Apoi scurge-le si pune-le intr-un bol.

Cartofii, morcovii si dovleceii da-i prin razatoare si apoi caleste toate legumele (impreuna cu ceapa taiata fin) intr-o tigaie pentru cateva minute, pana se moaie.

Amesteca legumele calite cu ciupercile, cu usturoiul pisat, cu mararul si patrunjelul taiate fin si condimentele. Adauga treptat faina amestecand in continuu.

Formeaza chiftelutele si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La jumatatea timpului de coacere, intoarce fiecare chifteluta pentru a fi sigura ca vor iesi rumenite pe ambele parti (vor fi gata in aproximativ 20-30 de minute, la o temperatura medie).

Pofta buna si post usor! 🙂

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker