Retete

Ciocanele de Pui cu Ananas

Ciocanele de Pui cu AnanasPoate v-am mai povestit ca la sala la care merg eu televizorul aflat in vestiar e setat pe canalul de mancare astfel ca in orice moment al zilei poti vedea pe cineva gatind cu spor. Dar nu e chiar atat de rau precum suna, doar asa am descoperit reteta aceasta delicioasa cu pulpe de pui si ananas.

Ingrediente

  • 6-8 ciocanele
  • 1 cutie compot de ananas
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura de zahar brun
  • 2 lingurite boia de ardei
  • 1 ardei iute

Ustensile

  • tava pentru friptura
  • castron
  • lingura si lingurita

Desfacem cutia de ananas si turnam sucul intr-un castron incapator, adaugam 2 linguri de sos de soia, 1 lingura de ulei, 1 lingura de zahar brun, 2 lingurite de boia si un ardei iute tocat. Eu am folosit un ardei uscat, astfel ca daca puneti proaspat poate ar fi bine sa nu puneti un ardei intreg.

Amestecam bine si punem ciocanelele spalate in castronul cu suc de ananas si condimente, acoperim si lasam la frigider pentru a se marina timp de cateva ore.

Scoatem apoi castronul si punem in tava ciocanelele (fara sos deocamdata) si le dam la cuptor la 220 grade Celsius (sau la flacara mare) avand grija sa le intoarcem cand vedem ca s-au rumenit. Dupa ce au prins putina culoare pe ambele parti, adaugam sosul si lasam la cuptor vreo 45-50 de minute, avand grija sa le intoarcem din cand in cand.

Tips: Daca nu vreti sa fie prea condimentate, nu adaugati si ardeiul iute.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker