Retete

Ciocolata de Casa

Ciocolata de CasaCand eram mica si ciocolata se gasea greu si intotdeauna era prea putina, mama obisnuia sa imi faca ciocolata de casa. Acum ciocolata este peste tot. Dar uneori imi e pofta de cea facuta in casa. Asa ca am interogat-o pe mama si am obtinut reteta.

Ingrediente pentru ciocolata de casa

  • 300 gr lapte praf
  • 250 gr cacao
  • 100 gr margarina/unt
  • 3 cani de zahar
  • jumatate de cana de apa
  • 1 lingura de esenta de rom/vanilie (optional)

Ustensile

  • castron pentru amestecat
  • oala pentru fiert
  • lingura
  • tava/tavi in care sa racim ciocolata

Amestecam laptele praf cu cacao in castron. Punem pe aragaz apa cu zaharul la foc mediu. Amestecam in compozitie timp de 15 minute (in acest timp zaharul se va topi in apa formand un sirop ce va incepe sa fiarba dupa vreo 10 minute), dupa care adaugam amestecul de lapte praf si cacao.

Dam focul la minim si amestecam incontinuu cu lingura. Dupa ce s-a omogeniza,t incepem sa adugam bucatele de unt/margarina. Continuam sa amestecam.

Dupa ce s-a omogenizat totul, iar ciocolata noastra incepe sa fiarba mocnit, inchidem ochiul si dam oala deoparte. Turnam imediat in tava, inainte sa apuce ciocolata sa se intareasca in oala.

Lasam tava la racit. Taiem si mancam cu pofta 🙂

Tips: Putem adauga in ciocolata de casa alune sau nuci prajite.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker