Fii Tu

Creativitatea Ne Mentine Sanatosi

Daca ti-ai dorit vreodata sa iei lectii de canto, de dans sau de desen, acum ai un motiv foarte bun pentru a face asta: se pare ca spiritul creativ reduce stresul si ne mentine sanatosi.

Creativitatea Ne Mentine SanatosiSatisfacerea dorintelor de a intreprinde activitati creative este foarte benefica pentru sanatatea noastra emotionala.

De ce este creativitatea importanta

Creativitatea este importanta din mai multe motive, printre care:

Este distractiva si placuta. Daca faci lucruri care iti plac, scapi de stres si iti imbunatatesti starea generala de bine.

Iti creste increderea de sine. In momentul in care incerci lucruri noi, esti mult mai increzator si mai deschis catre ceilalti.

Stimuleaza creierul. Creativitatea te mentine alert si ajuta la prevenirea aparitiei dementei la batanete. Cu cat inveti mai multe lucruri noi, cu atat creierul este mai stimulat si sansele aparitiei unei boli scad.

Chiar daca munca este de foarte multe ori obositoare si o sursa majora de stres, ea are, poate suprinzator, si beneficii. Munca te mentine vigilent, organizat, productiv si chiar fericit.

Gandeste-te la cat de bine te simti dupa o zi in care ai realizat tot ce ti-ai propus. De cate ori te simti obosit, insa, rezerva-ti un pic de timp pentru un pic de creativitate. Iata cateva idei:

  • scrie ceva in jurnal
  • rezolva un rebus sau o integrama
  • ocupa-te de gradina sau de florile din balcon
  • ia niste cursuri de gatit sau cauta retete pe internet si gateste ceva ce n-ai mai incercat niciodata
  • ia lectii de dans
  • invata sa canti la un instrument
  • invata o limba straina

Exista o infinitate de variante. Cel mai important, insa, este ca totul sa fie distractiv. Chiar daca initial vei avea impresia ca tot ce faci este sa-ti incarci programul, pe termen lung este cea mai buna investitie pe care o poti face pentru mintea si spiritul tau.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker