Iti propuneam de curand sa incerci in peripetiile tale culinare si festive crema de ciocolata cu mascarpone si crema de ciocolata cu unt, crema de cafea sau crema de banane pentru tort.
Continuam seria cu o propunere decadenta: crema pentru tort cu alune. Se face foarte, foarte simplu, insa rezultatul consta intr-o crema bogata, cu gust intens si miros imbietor.
Crema cu alune pentru tort – reteta 1
Ai nevoie de
- 250 g de unt de arahide fin (poti folosi, bineinteles, si unt de migdale sau unt de alune de padure)
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 200 g de zahar pudra
- 6-8 linguri de lapte
Bate untul de arahide cu vanilia cu mixerul la intensitate medie pentru aproximativ doua minute. Adauga zaharul pudra si mai mixeaza pentru 2-3 minute, apoi adauga treptat cate o lingura de lapte, pana ce obtii o pasta usor de intins, dar consistenta.
Crema cu alune pentru tort – reteta 2
Ai nevoie de
- 225 g de mascarpone sau o crema de branza foarte fina
- 250 g de unt de arahide fin
- 200 g de zahar pudra
- 1 lingurita de extract de vanilie
Pune toate ingredientele intr-un bol si amesteca bine, pana ce obtii o pasta omogena.