Diete

Dieta cu Limonada

Dieta cu limonada este foarte cunoscuta si folosita, in ciuda faptului ca este departe de a fi o dieta sanatoasa, iar rezultatele arareori pot fi mentinute un timp indelungat. Vedete precum Beyonce au apelat la dieta cu limonada pentru a pierde un numar mare de kilograme intr-un timp scurt.

Dieta cu LimonadaDieta cu limonada, mentionata pentru prima data in cartea „The Master Cleanse” a lui Stanley Borrouch, este o dieta bazata in exclusivitate pe lichide: limonada (dupa o reteta speciala), apa cu sare si ceaiuri laxative. Pe langa pierderea in greutate, dieta Master Cleanse promite si detoxifierea sistemului digestiv, cresterea nivelului de energie, vitalitate, sanatate, fericire. In plus, reduce pofta pentru alimente nesanatoase.

Exista foarte multe variatii ale aceste diete, insa de regula ea se intinde pe 10 zile, timp in care nu ai voie sa „mananci” decat apa cu sare, limonada si ceaiuri laxative. Alcoolul este strict interzis, la fel si orice alimente solide. Dupa cele 10 zile poti sa introduci in dieta si alte alimente, insa e recomandat sa incepi cu sucuri naturale, supa, iar apoi sa adaugi treptat fructe si legume proaspete. Chiar si dupa cele 10 zile, dieta recomanda sa consumi foarte putina carne si sa elimini complet din alimentatie lactatele.

Din pacate, asa cum ziceam, pe cat este de celebra si de eficienta (pe termen scurt), dieta cu limonada este pe atat de nesanatoasa si de neproductiva pe termen lung. Desi vei pierde garantat in greutate, avand in vedere numarul foarte mic de calorii consumat zilnic, vei pierde, de asemenea, din masa musculara si din densitatea osoasa. In plus, odata ce revii la o dieta normala, cel mai probabil vei lua imediat in greutate.

Printre promisiunile acestei diete se mentioneaza si cateva „mici neplaceri”: pofte, oboseala, stare de apatie, dureri de cap.

Dimineata

Bea un pahar de apa in care ai pus o lingurita plina de sare neiodata.

Pe parcursul zilei

Bea 6 sau mai multe pahare de limonada Master Cleanse dupa reteta:

  • – 2 lingurite de zeama de lamaie;
  • – 1 lingurita de sirop de artar (il poti inlocui cu miere);
  • – Un varf de lingurita de piper rosu;
  • – 300 ml de apa calda.

Seara

Bea un ceai laxativ.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker