Retete

Dulceata de Capsuni

Dulceata de CapsuniEste sezonul fructelor. Impreuna cu Dr. Oetker iti oferim cateva retete de dulceturi si gemuri preparate cu Gelifiantul cu fructoza dietetic. El te va ajuta sa-ti mentii silueta si sa te bucuri de gustul intens de fructe, fara zahar.

Dulceata de capsuni

Ingrediente

  • 800 g de capsuni (cantarite dupa pregatire)
  • 200 ml suc de mere
  • 1 plic Sare de lamaie Dr. Oetker
  • 1 pachet Gelifiant cu fructoza dietetic

Pregatire

Capsunile se spala, se curata si se taie fin, dupa care se cantaresc 800 g.

Mod de preparare

Capsunile, sucul de mere si Sarea de lamaie se amesteca bine intr-o oala impreuna cu Gelifiantul cu fructoza dietetic. Se amesteca in mod continuu la foc moderat si se aduce la fierbere. Se continua fierberea in clocot timp de 3 minute. Se inlatura spuma si imediat se umplu pana la margine borcanele pregatite in prealabil. Se inchid cu capace cu filet, se rastoarna si se lasa sa stea sprijinite pe capac circa 5 minute.

Sfaturi & Tips-uri

In fiecare gospodarie se gasesc ustensilele necesare prepararii conservelor. Tinand cont de urmatoarele sfaturi, succesul dumneavoastra este garantat:

  1. – Pentru pragatirea fructelor, aveti nevoie de castroane, sita, cutit ascutit si un tocator.
  2. – Capsunile: nu le spalati sub jet de apa pentru ca se vor zdrobi si isi vor pierde aroma si sucul. Zmeura si murele sunt si mai sensibile. De aceea recomandam o atentie sporita la curatarea si spalarea acestora.
  3. – Este bine ca atunci cand preparati dulceturi, gemuri sau jeleuri folosind gelifiant, sa fierbeti o cantitate maxim dubla fata de cea inscrisa pe pachetul de gelifiant. O cantitate mai mare de fructe presupune: un timp de fierbere mai indelungat, masa de fructe nu va fi bine patrunsa, pierdere de vitamine, iar in final nu se va obtine un rezultat optim in ce priveste culoarea si consistenta.
  4. – Cantariti cu grija cantitatile, astfel incat sa fie exact cele indicate de retete.
  5. – Pentru fierbere, aveti nevoie de o oala mare, de preferabil din inox sau email. Trebuie umpluta max 1/2, pentru a evita suprafierberea. Mai aveti nevoie de o lingura, o spumiera si un polonic mare.
  6. – In timpul fierberii trebuie amestecat continuu, pentru ca masa de fructe sa nu se arda si sa aiba consistenta fluida.
  7. – Majoritatea gospodinelor nu indeparteaza spuma de pe gemuri si dulceturi. Exista, insa, o exceptie: cele preparate din capsuni, deoarece, din cauza aerului, pot fi mai usor prejudiciate aspectul si termenul de valabilitate.
  8. – Atentie sporita la curatenie atat in pregatirea fructelor, cat si a ustensilelor. Orice impuritate poate duce la o deteriorare a bunului preparat.
  9. – Gemurile si dulceturile se pun imediat dupa fierbere, cu ajutorul unui polonic, in borcane curate si uscate, recomandabil cat mai pline. Asa intra cat mai putin aer in borcane iar gemurile, dulceturi si jeleurile vor fi optim protejate. Se rasucesc apoi pe capac si se lasa 5 minute, pentru ca fructele sa se distribuie uniform.
  10. – Inainte de umplere, aveti grija ca borcanele sa nu aiba alte mirosuri. Este indicat sa le spalati bine cu apa fierbinte si sa la uscati cu un prosop. Pentru a le steriliza, le puteti pune in apa fiarta, cu ajutorul unui cleste.
  11. – Se recomanda ca borcanele sa fie mici (350 ml), max. 1/2 l.
  12. – Dupa ce le-ati umplut, nu miscati borcanele timp de 5 zile. Depozitati-le la loc racoros, uscat si intunecos. Frigiderele nu sunt potrivite, din cauza umiditatii ridicate a aerului.
  13. – Foarte indicate pentru prepararea gemurilor sunt fructele congelate: gemul este mereu proaspat si are un gust mai bun, culoarea nu se modifica. Atentie, insa! Nu preparati gemul cu fructele imediat dezghetate.

Stiati ca…?

– Pentru dulceturi, gemuri si jeleuri este cel mai indicat sa folositi fructele foarte bine coapte. Astfel, se pastreaza aroma si culoarea fructelor. Nu sunt potrivite fructele trecute sau zdrobite.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker