Retete

Dulceata de Struguri cu Zeama de Lamaie si Nuci

Dulceata de StruguriToamna nu este toamna, cel putin pentru mine, fara un castron plin de nuci noi si o cana de must. Cum, insa, culesul viilor incepe, in cele mai multe zone, abia de saptamana viitoare, m-am gandit la o varianta cel putin la fel de buna, care sa-mi satisfaca pofta pana atunci si sa imi umple un coltisor din camara cu borcanase de fericire.

Dulceata de struguri fara samburi cu zeama de lamaie si nuci

Ai nevoie de

  • 1 kg de struguri fara samburi
  • 800 g de zahar (sau chiar 1 kilogram, daca strugurii sunt mai acri)
  • O lamaie
  • 200-300 g de nuci
  • O cana de apa

Mod de preparare

  1. Nucile trebuie tinute in apa pentru cateva ore, pana poti sa le scoti cojita. Le poti pune, bineinteles, si cu coaja, insa sunt mai dulci si mai delicate fara.
  2. Amesteca zaharul cu apa si pune-l pe foc. Cand siropul e gata (zaharul s-a topit), adauga boabele de struguri, zeama de lamaie si un pic de coaja de lamaie razuita (cam de la jumatate din lamaie).
  3. Lasa sa fiarba pentru cel putin 15-20 de minute, apoi adauga nucile si mai lasa pe foc pentru inca aproximativ 15 minute. E important, insa, sa testezi pe parcurs consistenta dulcetii lasand sa cada de pe lingura cateva picaturi intr-o farfurie. Daca se incheaga cand se racesc, dulceata e gata.
  4. Dulceata se toarna fierbinte in borcane cu inchidere etansa.

Asta e tot!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker