Retete

Eclere de Casa

Ingrediente (pentru muuulte eclere. Daca vrei o portie rezonabila, pentru o familie de 4, imparte toate ingredientele la jumatate)

eclere de casaPentru aluat

  • – 1 cana de ulei
  • – 2 cani de apa
  • – 1 cana si jumatate de faina
  • – 8-9 oua (in functie de marimea lor)
  • – un praf de sare

Pentru crema

  • 2 l de lapte
  • 8 oua
  • 20 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 4 pliculete de praf de budinca de vanilie (acest ingredient este optional. Daca nu vrei sa folosesti praf de budinca, adauga o lingura de faina in plus si cateva pliculete de zahar vanilat sau o fiola de esenta de vanilie)
  • o lingura de unt

Extra

  • o cutie mare de crema de ciocolata (400g) – puteti folosi si ciocolata alba – sau un borcan cu serbet

Mod de preparare

In primul rand, trebuie sa stii ca prepararea acestei retete (mai ales daca alegi sa fii nerezonabila si sa faci intreaga cantitate) iti va lua ceva timp, asa ca rezerva-ti cel putin o jumatate de zi, ca sa poti face lucrurile cu calm si bucurie.

Aluatul

  • Se pune la fiert uleiul cu apa si cu sarea;
  • Cand au inceput sa fiarba, se adauga treptat faina si se amesteca inca aproximativ 3 minute.
  • Dupa ce compozitia rezultata s-a racit bine, se incorporeaza ouale, unul cate unul, amestecand energic, pana cand rezulta o compozitie omogena.
  • Aluatul se pune in tava unsa cu ulei cu ajutorul unei pungute (taiate la un capat), in cazul in care nu ai ustensile speciale pentru aceasta operatiune. „Tubuletele” ar trebui sa fie cam de grosimea unui deget si un pic mai lungi decat acesta. Ai grija sa lasi suficient spatiu intre ele, pentru ca vor creste mult.
  • Tava se introduce in cuptorul incins. Evita sa deschizi usa cuptorului mai devreme de 20 de minute pentru ca altfel risti sa se prabuseasca „gogoselele”.
  • Sunt gata cand sunt usor rumenite si tari.

Crema

  • Se amesteca o cana si jumatate de lapte (din cei 2 l) cu ouale, faina, zaharul si budincile (sau nu).
  •  Compozitia rezultata se adauga peste restul de lapte, pe care intre timp l-am pus la fiert (in momentul in care adaugi compozitia, este bine sa iei un pic laptele de pe foc).
  • Pune cratita din nou pe foc si amesteca pana vezi se ingroasa crema.
  • Ia-o de pe foc si adauga untul, amestecand usor, pana se topeste si se omogenizeaza.

eclere de casa 1„Montarea” eclerelor

  • Cand gogoselele s-au racit, taie-le pe jumatate. Vei observa ca, daca pasii au fost urmati bine, in mijloc s-a format un gol.
  • Cand crema s-a racit, foloseste o lingurita pentru a umple gogosile.
  • Eclerele se ung cu serbet sau cu crema de ciocolata (ambele trebuie incalzite pentru a se fluidiza usor) si se pun la rece.

Cand s-au racit, tot ce trebuie sa faci este sa le asezi frumos pe o farfurie sau un platou si sa astepti laudele. 🙂

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker