Travel

Lacul Bucura – Istoric, impresii si atractii turistice

Lacul BucuraLacul Bucura este unul din locurile pe care am vrut neaparat sa le revad anul acesta. Ca un facut, am ales tocmai weekendul din octombrie cu cele mai sumbre predictii meteo. Dar zicala: daca vrei cu adevarat, poti! s-a adeverit inca o data si iata ca am reusit s-o fac si pe asta!

Drumul spre Lacul Bucura

Am intrat in Parcul National Retezat pe la Barajul Gura Apei. Taxa de intrare: 10 lei/persoana, 5 lei – masina. De acolo pana in Poiana Pelegii sunt aproximativ 20 km. Drumul este de tip drum forestier si din pacate nu este intretinut, deci aveti nevoie de rabdare si perseverenta. Noi la un moment dat am lasat masina si am ales sa parcurgem pe jos ultimii km pana la parcarea din Poiana Pelegii.

Traseul Poiana Pelegii – Lacul Bucura (marcaj cruce rosie) e de max 2h. Am inceput urcusul atenti pe unde calcam si putin ingrijorati de ceasul tarziu: era trecut de ora 15. Daca la inceput nu am fost convinsi ca vom ajunge in timp util, am intalnit si alti turisti pe drum si parca ne-a mai venit curajul. Astfel, incet-incet, mai cu o pauza de poze, mai cu o vorbulita, am ajuns chiar putin inainte de ora impusa si anume 16:30.

Asa cum probabil toata lumea stie de la orele de geografie, Lacul Bucura este cel mai mare lac glaciar din Romania. Lacul este situat la 2.040m in Parcul National Retezat din Muntii Retezat.

Ajunsi la destinatie, nu am planuit sa zabovim prea mult, dar tocmai cand sa plecam am avut parte de o surpriza tare speciala si de neuitat: am fost vizitati de o vulpe. Doamna vulpe ne-a incantat cu prezenta ei pe putin 10 minute, timp in care ne-a pozat rabdatoare si ne-a tolerat comportamentul de turisti entuziasmati. Ne-am luat ramas-bun de la peisajul splendid si am inceput coborarea spre masina, promitandu-ne ca data viitoare ne vom aloca mult mai mult timp si ca vom face mai multe trasee din Retezat.

Putin dupa ce am ajuns la masina a inceput sa se intunece si am pornit incet spre cabana unde am fost cazati visand la focul din semineu si la tuica fiarta.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker