Travel

Lacul Capra – Istoric, impresii si atractii turistice

Lacul Capra

O drumetie in Muntii Fagaras duce, de obicei, spre Lacul Balea, Cascada Balea sau pur si simplu pe serpuirile drumului Transfagarasan. Daca vrei o alternativa pentru o drumetie mai linistita, mai putin explorata de numarul mare de turisti care ajung la Balea, atunci trebuie sa alegi Lacul Capra. Peisajul este poate chiar mai spectaculos, iar linistea muntelui va fi perfecta pentru relaxarea de vacanta.

Traseu spre Lacul Capra

Lacul glaciar Capra se afla pe versantul sudic al Masivului Fagaras, la 45 minute de Cabana Balea. La 2230 m altitudine. Asadar, daca ai facut traseul clasic pana la Cabana Balea Lac, te poti indrepta si spre Lacul Capra aflat in apropiere.

Lacul are o adancime de 11 m si o culoare albastra intensa. Tot de aici izvoraste si Paraul Capra, unul dintre izvoarele Argesului. Malul stang al lacului este si zona de campare, astfel ca te poti odihni pe platoul de aici si poti admira panorama montana incredibila a Fagarasului.

Ce mai poti vizita in apropiere

Daca tot ai ajuns la Lacul Capra, trebuie sa stii ca de aici mai poti opta si pentru alte trasee turistice, daca timpul si antrenamentul iti permit o excursie mai lunga. Astfel, poti alege sa urci spre Varful Vanturatoarea lui Buteanu (2507 m) sau poti cobori spre Caldarea Vaiuga. De asemenea, te poti orienta spre obiective turistice precum Cascada Balea sau poti opta pentru trasee ce duc la diverese cabane, unde poti si ramane peste noapte, precum: Cabana Balea Cascada (1234 m), Cabana Valea Sambetei (1401 m) sau Cabana Turnuri (1520 m).

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker