Travel

Manastirea Horaicioara – Istoric, impresii si atractii turistice

Manastirea HoraicioaraManastirea Horaicioara recent a devenit de sine statatoare, fiindca pana nu demult apartinea de Manastirea Horaita. Istoricul acestei manastiri se gaseste oriunde pe internet. Cine ajunge acolo sus, in deal, nu-i mai vine sa plece. Apoi daca tot ajunge cineva pana acolo sa nu plece pana cand nu bea apa de la Izvorul Tamaduirii.

Scurt istoric

Este asezata parca “PE-UN PICIOR DE PLAI,PE-O GURA DE RAI” si ca sa se ajunga acolo,se merge cel putin 400 m pe jos de la masina.Este situata si la aproximativ o mie de metri altitudine.la numai 17 km de Piatra Neamt, intr-un peisaj cum rar ne este dat sa vedem in lume,chiar unic as spune. Oricine ajunge acolo,ramane fara cuvinte.

Recomandari

La toata lumea,indiferent de religie de varsta si de sex.Exista acolo o apa vie,cu adevarat de izvor,facatoare de minuni.Are si un gust dulce,pentru care mi-e teama ca in viitorul apropiat ar putea sa o cumpere cineva si sa o vanda pe bani,ceea ce ar fi un mare pacat,ca este DARUL lui Dumnezeu si acesta nu se vinde…

Impresii despre Manastirea Horaicioara

Peisajul,cu tot ceea ce il inconjoara,printre care si aerul curat.M-a impresionat pictura din interiorul bisericii din piatra,care s-a ridicat aici ciu mari sacrificii.De asemenea poiana in care este asezata manastirea nu are grad de comparatie cu nicio poiana din tara,mai ales ca de aici,la 10 minute de mers pe jos,pe o panta cu o inclinatie de 60 de grade,din varful ei,se descopera parca o noua lume.

Cum ajungi

Din Piatra Neamt se poate ajunge cu autobuzul de POIANA,care vara merge pana la Manastirea Horaita,iar de acolo pe jos inca 3 km la deal.Cu masina se ajunge mai usor tot pe acest Traseu (Pt Neamt-Dobreni-Negresti-Horaita-Horaicioara), sau pe traseul Pt. Neamt-Almas-Bradu Botezat-Horaicioara,cu mentiunea ca se parcheaza la 400 m de manastire si de acolo se merge pe jos,la deal.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker