Travel

5 manastiri din Romania pe care trebuie sa le vezi

Asa cum te-am obisnuit, continuam sa exploram impreuna cele mai frumoase locuri din Romania. De data aceasta, m-am gandit sa facem o incursiune pe la cele mai importante manastiri din Romania. Toata lumea stie cat este de important cultul religios pentru romani si ce valoare culturala, istorica si sociala au avut si au in continuare locasurile de cult de la noi. Iata asadar, din diverse colturi ale tarii, 5 manastiri romanesti pe care trebuie sa le vezi!

5 manastiri din Romania pe care trebuie sa le vezi

Manastirea Putna

manastiri din Romania Manastirea Putna

Manastirea Putna a fost construita in anul 1466, sub ctitoria lui Stefan cel Mare. Aceasta poarta hramul Adormirii Maicii Domnului si este una din cele mai renumite manastiri din Romania pentru contributia semnificativa la cultura si literatura romaneasca. In trecut, aici se copiau manuscrise si se realizau adevarate opere de arta in miniaturi, motiv pentru care Manastirea Putna include si un muzeu bogat in exponate artistice.

  • Localizare: Putna, jud. Suceava.
  • Website: putna.ro

Manastirea Tismana

manastiri din Romania Manastirea Tismana

Manastirea Tismana este cel mai vechi asezamant de acest tip, inca functional, de pe teritoriul istoric al Tarii Romanesti. Ctitoria manastirii apartine Sf. Nicodim, iar hramul bisericii manastirii este Adormirea Maicii Domnului. Tezaurul bogat al acestei manastiri din Romania, peisajele naturale de exceptie din imprejurimi si numeroasele legende si evenimente istorice legate de Manastirea Tismana sunt doar cateva dintre motivele pentru care trebuie sa o vizitezi.

  • Localizare: Tismana, jud. Gorj
  • Website: manastirea-tismana.ro

Manastirea Stavropoleos

manastiri din Romania Manastirea Stavropoleos

Manastirea Stavropoleos a fost sfintita in anul 1724 si poarta hramul Sf. Arhangheli Mihail si Gavril. Fiind una dintre cele mai frumoase si mai vizitate locasuri de cult sau manastiri din Romania din capitala, se afla pe Lista monumentelor istorice din Romania. Manastirea Stavropoleos include si un mic muzeu, bogat in obiecte religioase, si o biblioteca.

  • Localizare: Str. Stavropoleos, nr. 4, Sector 3, Bucuresti
  • Website: stavropoleos.ro

Manastirea Voronet

manastiri din Romania Manastirea Voronet

Manastirea Voronet a fost construita in anul 1488 , fiind printre cele mai cunoscute manastiri din Romania si ctitorii ale lui Stefan cel Mare, in special pentru ca a devenit un simbol printre atractiile turistice din tara noastra si s-a facut remarcata in fata altor locasuri de cult datorita culorii sale deosebite. Manastirea ortodoxa de maici poarta hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe.

  • Localizare: Gura Humorului, jud. Suceava.

Manastirea Barsana

manastiri din Romania Manastirea Barsana

Manastirea Barsana este una dintre cele mai importante obiective turistice religioase din Maramures. Documentele plaseaza vechea manastire in aceasta regiune inca din anul 1711. Avand hramul Soborul Sfintilor Apostili, Manastirea Barsana este un adevarat complex religios si cultural, ce include si un muzeu si o mica biblioteca.

  • Localizare: Barsana, jud. Mar
  • amures.Website: manastireabarsana.ro

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker