Sanatate

Mango Verde – Slabeste Sanatos

Mango VerdeMango este un fruct exotic, care creste in copaci in Asia de Sud si Sud-Est, in special in zone precum Malaezia, India, China si Filipine. In prezent exista peste 300 de tipuri de mango, sunt foarte multe varietati pe care noi nu le cunoastem.

Venerat in Hinduism

In India si Filipine mango este considerat fructul national. In India frunzele de la arborele de mango sunt folosite drept decor in ceremoniile de nunta sau alte evenimente. Fructele si copacii de mango sunt adesea reprezentati langa zeitatile din Hinduism.

Planta medicinala

Mango este un fruct ce aduce diverse beneficii organismului. Pe langa fructul in sine, se pot folosi frunzele copacului, coaja fructului si scoarta copacului. Toate au calitati ce ne pot ajuta in diverse afectiuni.

Atat fructele de mango coapte, cat si cele verzi au efect pozitiv asupra organismului, in special pentru cei care au lipsa de vitamina C sau chiar scorbut, deficienta de vitamina C. Fructele verzi sunt benefice si in curele de slabire gratie efectului lor diuretic si laxativ.

Frunzele arborelui de mango sunt eficiente in cazul stomatitelor, paradontozelor, pentru diaree si diabet. Scoarta copacului are actiune astringenta si este benefica pentru probleme ale mucoaselor sau alte afectiuni cutanate si in difterie sau dizenterie.

Bogat in vitamina C si acid folic

Este un fruct foarte bogat in vitamina C si acid folic, asadar benefic pentru femeile insarcinate. Doar 100 de grame de mango iti pot oferi 44% din necesarul zilnic de vitamina C. Un fruct obisnuit cantareste intre 200 si 500 de grame, dar exista si varietati care pot ajunge la 2 kg! Contine si vitamina A, foarte multe din vitaminele grupului B, vitamina E si K. De asemenea, ofera si minerale precum potasiu, magneziu, mangan, calciu, fier, zinc si fosfor.

Fructul de mango se taie pe langa samburele mare pe care il are. Se taie usor in sferturi, fara a baga cutitul prin mijlocul fructului. Apoi cele 4 bucati de fruct care rezulta se pot taia usor de pe coaja, ca la pepene.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker