Sanatate

Mierea de albine – Un strop de dulce sanatos

mierea de albineCine nu iubeste dulciurile? Majoritatea ar raspunde da, dar stim cu totii cat de nocive pot fi acestea pentru organism, dar mai ales pentru silueta perfecta. Este bine ca avem si alte alternative mai sanatoase, atunci cand simtim nevoia sa ne rasfatam cu ceva dulce.

Cred ca dintre dulciurile naturale mierea este preferata mea si cred ca si a multor oameni. Am cateva motive bine intemeiate pentru care consum miere de albine cu atat drag, in afara de gustul dulce si aromat pe care il are, mai are si efecte terapeutice asupra intregului corp.

Ma bucur ca dintre aceste alimente benefice pentru organism mai face parte si siropul de catina care este plin de vitamina C si propolisul si multe alte produse ce pot fi considerate energizant natural.

Ce afectiuni trateaza mierea de albine

  • Refluxul gastric este ameliorat prin consumarea regulata a mierii de albine, dar nu numai atat vindeca si impiedica aparitia ulcelelor gastrice, care pot fi atat de suparatoare. Iar daca iti doresti o vindecare cat mai rapida atunci poti incerca un tratament cu tinctura de propolis.
  • Durerea de gat si tuse este ameliorata de miere de albine si propolis care are efect antibacterian si antibiotic.
  • Alergiile provocate de diverse plante sau alimente pot fi tratate cu ajutorul mierii de albine.
  • Este hepatoprotector si ajuta la regenerarea ficatului datorita continutului ridicat de glucoza si fructoza, precum si a celorlalte elemente pe care le contine, in felul acesta ajuta la refacerea ficatului.
  • Ajuta la regenerea pielii atunci cand pielea sufera diverse tipuri de arsuri. Astfel cateva comprese cu miere de albine ajuta la grabirea procesului de regenerare al tesutului afectat.
  • Previne aparitia imbatranirii pielii, iar daca mierea este combinata cu un sirop de catina care este plin de vitamina C atunci efectele vor fi garantate si de lunga durata.
  • Ajuta la recuperare dupa un efort fizic intens deoarece mierea are un continut bogat de minerale, fix acele substante pe care noi le pierdem cand facem efort fizic intens.
  • Lupta impotriva celulelor canceroase. Mare atentie, miere nu vindeca cancerul, ci datorita substantelor antibiotice pe care le are, acestea lupta impotriva formarii celulelor canceroase.

De unde cumperi miere de albine de calitate

Poti alege producatorii autorizati pe care ii intalnesti la targurile traditionale. Dar daca nu ai timp sa petreci prea mult timp pe la targuri. O afacere de familie care vinde miere de calitate ce nu este contrafacuta. In felul acesta nu doar cumperi un produs de calitate, ci si incurajezii mici producatori autohtoni.

Cum alegi mierea de albine

Ca sa fii sigur ca nu iti esti inselat atunci cand cumperi miere de albine trebuie sa ai in vedere cateva aspecte. In primul rand trebuie sa te uiti la culoarea mierii, aceasta este determinata de planta din care este fabricata. Un alt aspect la care trebuie sa fii atent este mirosul mierii, acesta trebuie sa aiba acelasi miros ca planta din care este facuta.

Mierea mai deschisa la culoare are un miros mai puternic decat cea mai inchisa la culoare. Consistenta mierii este un alt aspect la care trebuie sa fii atent. Astfel in lunile de vara de obicei miere este lichida si curge, pe cand in lunile de iarna o intalnesti cristalizata si ce are o consistenta solida.

Si gustul mierii este important, acesta ar trebui sa iti ramana in gura circa 30-40 de minute dupa ce ai gustat un tip de miere. Daca vrei sa gusti mai multe tipuri de miere intr-o zi atunci ar trebui sa clatesti bine gura. Daca mai simti si alte gusturi in afara de cel de miere, atunci sa stii ca mierea este falsificata.

Ce nu stiai despre mierea de albine

  • Mierea de albine este formata din glucoza, fructoza, minerale precum fier, calciu, fosfat, clorura de sodiu, potasiu, si magneziu.
  • Muhamad Ali a consumat un energizant natural facut din propolis si miere de albine inaintea meciului din 1978 care i-a oferit mai multa energie si l-a ajutat sa castige meciul care l-a facut a treia oara campion mondial la categoria grea.
  • Mierea este de 127 de ori mai vascoasa decat apa, iar la temperatura de 37 atat cat are corpul aceasta are proprietati benefice asupra refluxului gastric.
  • Nivelul pH usor acid de miere (intre 3,2 si 4,5) este ceea ce ajuta la prevenirea dezvoltarii bacteriilor, in timp ce elementele sale cu rol antioxidant curata radicalii liberi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker