Sanatate

Nuca de Cocos – O Minune a Naturii

Nuca de cocos este considerata o minune a naturii. De ce? Pentru ca este asemenea unei comori ce asteapta sa fie descoperita: plina de substante minunate si hranitoare, are ajuta organismul din foarte multe puncte de vedere.

Nuca de CocosComoara cu minerale

Nuca de cocos este o comoara a mineralelor de tot felul. De la magneziu, fier, potasiu, zinc si seleniu, pana la cupru, fosfor si vitamina B. Ne energizeaza si ne mineralizeaza pentru a ne intari corpul, sistemul imunitar, pentru a avea o piele mai frumoasa, la fel si parul sau pentru a ne simti bine in pielea noastra.

Formele comercializate

Daca noi am fost obisnuiti mai mult cu prezenta fulgilor de cocos, asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne bucuram de ce ne ofera natura si sa savuram un lapte de cocos, ulei sau chiar o nuca de cocos.

Mit

Laptele de cocos nu este acea zeama care se gaseste in mijlocul fructului si care are o consistenta apoasa si un aspect translucid. E bine de stiut ca laptele de cocos se prepara din pulpa alba a nucii sau din fulgii de cocos.

Utilizarea nucii de cocos

In alimentatie si bucatarie poti sa folosesti in special laptele de cocos, apa de cocos, dar si fulgii, nuca de cocos sau uleiul de cocos. De principiu laptele de cocos il poti pune in orice aliment la care folosesti lapte obisnuit. De la prajituri, pana la mancare gatita, piure, sosuri, etc.

Grasimi bune

Atentie, insa, la un aspect! Daca folosesti laptele de cocos in diverse preparat,e sa ai in vedere faptul ca este destul de gras si are zaharuri. Asadar, nu e cazul sa pui prea mult unt, ulei sau alte surse de grasime, dimpotriva, diminueaza-le.

Desi are multa grasime, vestea buna este ca ea e foarte usor asimilata la nivelul ficatului, ceea ce face din laptele de cocos un prieten chiar si pentru cei care au colesterolul ridicat.

Uleiul din nuca de cocos sau laptele este o sursa buna de grasime si pentru cei care isi doresc sa slabeasca. De asemenea, in cazul preparatelor dulci unde ai folosit laptele de cocos, verifica gustul inainte de a adauga zahar, e posibil sa nu mai fie deloc nevoie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker