Retete

Pachetele de Vinete la Gratar

Pachetele de vinete la gratarEste vremea gratarelor… speciale! Descopera o reteta delicioasa, pentru zile vesele si mancacioase!

Pachetele de vinete la gratar

Timp de executie si complexitate: 50 min

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • 2 cepe mici
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceasca supa de carne
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingura marar tocat
  • 4 vinete mari
  • 2 ardei iuti
  • 8 scobitori

Realizare

1. Rosiile se spala si doua dintre ele se taie in 8 rondele groase. Celelalte rosii se oparesc, se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc in putin ulei, dupa care se adauga rosiile taiate. Se inabusa 5 minute, apoi se adauga supa de carne si se lasa la fiert 10 minute. Se condimenteaza cu sucul de lamaie, boia, sare si piper. Se adauga mararul si patrunjelul si se lasa sa se raceasca.

2. Vinetele se spala, se taie pe lungi­me in 16 felii si se presara cu sare. Se ung cu ulei de masline si se coc pe gratar, 10 minute pe fiecare parte. Ardeii iuti se spala si se coc pe gratar. Cand se racesc, se curata de coaja.

3. Feliile coapte de vinete se asaza in cruce, doua cate doua. La mijlocul fiecarei perechi, se pune un sfert de ardei iute si o felie de rosie, se acopera cu vinete si se prind cu scobitoare. Fiecare pachet de vinete se unge din nou cu ulei de masline si se pune pe gratar, cate 3 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata, se servesc cu sosul de rosii pregatit dinainte.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker