Travel

Pestera Comarnic – Istoric, impresii si atractii turistice

Pestera ComarnicPesterile din Apuseni sunt printre cele mai vizitate si pentru ca sunt deosebit de multe la numar. Dar si Banatul are cu ce se lauda atunci cand vine vorba de subeteranul spectaculos: Pestera Comarnic. Cu ale sale sali monumentale si formatiuni gigantice, Pestera Comarnic este considerata a fi cea mai frumoasa din Banat, fiind si una dintre cele mai mari pesteri din tara noastra, cu o lungime descoperita pana acum de peste 5 500 m, din care se pot vizita 1 750 m.

Localizare

Pestera Comarnic se afla in inima Muntilor Aninei, in apropiere de satul Iabalcea, comuna Carasova, judetul Caras-Severin. Pentru a ajunge la aceasta, se urmeaza DJ 58B din Resita spre Anina, pana la Iabalcea. Din sat se urmeaza drumul forestier pana la Cantonul Comarnic unde se afla si pestera. Este recomandat sa lasi masina la Cantonul Padina Seaca, deoarece de aici drumul este unul dificil, potrivit doar pentru masini de teren.

Pentru cei care doresc sa admire Cheile Carasului si celelalte obiective turistice naturale din imprejurimi, se poate opta si pentru trasee turistice mai lungi, care se incheie la Pestera Comarnic, cum ar fi:

  • Banda albastra: din Resita (13 km) sau de la
  • Lacul Gura Golumbului (24 km);Cruce ro
  • sie: din Semenic, Vila Klaus (9 km);Triunghi albastru: din Carasova (9 km).

Viziteaza Pestera Comarnic

Pestera Comarnic are un regim strict de vizitare. Se recomanda vizita in lunile mai-august, deoarece ploile din restul anului inunda pestera, iar drumul forestier devine impracticabil. Pestera poate fi accesata de grupuri in zilele de sambata si duminica, in intervalul orar 10:00-18:00, sub conducerea unui ghid. In timpul saptamanii, vizitarea este posibila numai cu rezervare prealabila si pentru grupuri mai mari de 5 persoane. Taxa de vizitare este de 10 lei / persoana. Mai multe informatii pentru vizitare poti afla de la: Ranger Ifca Nicolae – 0763276349, 0733886421.

Este recomandat sa ai la tine o frontala sau o lanterna si un aparat foto. Laughing De asemenea, incaltamintea trebuie sa fie una adecvata, iar hainele ceva mai groase, pentru ca temperatura este scazuta in interior.

Ce mai poti vedea in Pestera Comarnic

Ca in majoritatea pesterilor din Romania, si in Pestera Comarnic vei gasi o multime de formatiuni ce au primit denumiri speciale datorita formelor lor unice si nu numai. Printre cele pe care le vei putea admira aici se numara: Orga mica si Orga mare, Zidurile chinezesti, Sala de cristal, Galeria cotita, Fantana lui Pluto si multe altele.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker