Travel

Pestera Polovragi – Istoric, impresii si atractii turistice

Pestera PolovragiSituata in apropiere de Baia de Fier, Pestera Polovragi este un obiectiv de neratat pentru cei pasionati de speologie sau pentru turistii dornici de a mai marca inca un obiectiv ce duce spre inima pamantului. Asadar, daca urmeaza sa treci prin judetul Gorj, nu uita sa poposesti si la Polovragi… iti spunem si de ce.

Localizare

Pestera Polovragi se afla in apropiere de localitatea Baia de Fier, judetul Gorj. In inima Muntilor Parang, de-a lungul Cheilor Oltetului, pe teritoriul comunei cu acelasi nume, intrarea in pestera se face pe malul stang al raului. Inainte de a ajunge aici, turistii se pot delecta si cu alte obiective turistice, precum Manastirea Polovragi si padurea Polovragi.

Legenda lui Zamolxe in Pestera Polovragi

Cele mai multe legende care inconjoara locul sunt legate de liderul spiritual al geto-dacilor, Zamolxe. Acesta ar fi locuit in Pestera Polovragi si avea puterea de a-si schimba infatisarea.

Astazi, in pestera, turistii vor descoperi si o piatra cu forma specifica, ce a primit denumirea de Tronul lui Zamolxe. Punctul sacru al Pesterii Polovragi, se spune ca locul cu tronul este incarcat de o energie neobisnuita.

Ce mai poti vedea in Pestera

Tronul lui Zamolxe nu este singura formatiune ce poate fi admirata in Pestera Polovragi. I se adauga si alte forme precum Bolta insangerata, Izvorul Sperantelor, Cuptorul Dacic, Camera Alba si multe altele. De-a lungul celor 800 m vizitabili ai pesterii, ce se intinde de fapt pe mai bine de 10 km, traseul a fost marcat de simboluri distincte.

Fie ca sunt cele legate de misteriosul zeu al dacilor, fie ca sunt urme ale vizitatorilor care au urmat, vraci sau calugari, aceste simboluri ascund fiecare cate o poveste impresionanta din Pestera Polovragi.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker