Retete

Placinta cu Mere si Dovleac

Placinta cu Mere si DovleacE sezonul placintelor cu dovleac! Azi, insa, iti oferim o reteta speciala, o combinatie inedita, perfecta pentru serile racoroase alaturi de familie:

Reteta de placinta cu mere si dovleac

Ingrediente (pentru 10 portii)

  • Mere – 400 g
  • Dovleac – 400 g
  • Faina – 400 g
  • Unt – 250 g
  • Zahar – 300 g
  • Biscuiti amaretti – 100 g
  • Praf de copt – 3 g
  • Lamaie – 150 g
  • Sare – 2 g
  • Stafide – 50 g
  • Zahar pudra – 50 g

Mod de preparare:

  1. Intr-un bol se zdrobesc biscuitii, se amesteca cu untul pastrat la temperatura camerei, faina, 150 gr zahar, un praf de sare si praful de copt si se framanta un aluat omogen.
  2. Se pastreaza 30 min la frigider. Intre timp se pregateste umplutura din dovleacul si merele rase, 150 gr zahar, coaja si sucul de la lamaie, se adauga stafidele si scortisoara.
  3. Se amesteca si se lasa cca 30 min pentru intrepatrunderea aromelor.
  4. Se pregateste o forma de copt cu diametrul de 24cm care se tapeteaza cu hartie pergament. Jumatatea din aluat se intinde in forma si deasupra se asaza umplutura scursa de surplusul de lichid, dupa care, cu ajutorul razatoarei mari, se acopera cu franjuri din cealalta jumatate a aluatului.
  5. Se da la cuptor cca 50-55 min la 180 grade.
  6. La final se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker