Retete

Placinta cu Verdeturi – Reteta Traditionala Maramureseana

Placinta cu VerdeturiReteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti”, a fost primita de la Complex Lostrita, Baia Mare (Maramures) si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:

  • Un kg de faina alba
  • 500 ml apa
  • Sare
  • putin lapte caldut
  • urda proaspata
  • verdeata (ceapa verde, marar, leurda, menta etc.)
  • drojdie
  • Ulei

Mod de preparare:

  1. Inmuiem drojdia in laptele caldut pana se dizolva, apoi o amestecam cu faina si apa si framantam aluatul pana este omogen.
  2. Il lasam 40 de minute sa creasca si apoi ne apucam sa-l intindem cu sucitoarea pana sta cuminte si fiecare bucatica taiata din el ia forma unei placinte.
  3. Pana dospeste aluatul pregatim umplutura: urda proaspata (sau din saramura din borcan), cozi de ceapa verde, marar, leurda, menta sau orice alta verdeata.
  4. Le amestecam cu urda si putina sare si intindem umplura in aluatul de placinta. Impachetam frumos fiecare placinta si o prajim intr-o tigaie cu ulei.
  5. Secretul bucatarului: Pentru ca produsele sa creasca frumos, este preferabil sa se foloseasca faina alba superioara din grau (faina pentru patiserie si cozonaci).

Adaptare moderna

Pentru a micsora cantitatea de ulei folosit, fiecare placinta poate fi prajita intr-o tigaie de teflon.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker