Retete

Placinta de Dovleac – by Jamie Oliver

Placinta de DovleacNu, nu este vorba de reteta clasica, cu foi de placinta intinse pe toata masa si felii mari de dovleac date pe razatoare. Azi iti propunem sa revolutionezi placinta cu dovleac incercand reteta lui Jamie Oliver. Rezultatul va fi delicat, elegant, delicios!

Placinta de dovleac dupa reteta lui Jamie Oliver

Ingredinte

  • 500 g de aluat pentru desert (vezi in pagina 2 a articolului reteta de aluat clasic pentru prajituri a lui Jamie Oliver)
  • un dovleac de placinta (sau jumatate, in functie de dimensiunea lui – la final trebuie sa ai 600g de dovleac  copt) curatat de seminte si taiat in sferturi
  • ¼ lingurita de nucsoara
  • ¼ lingurita de ghimbir macinat
  • ¼ lingurita de scortisoara macinata
  • 4 linguri de sirop de artar (poti inlocui siropul de artar cu orice alt tip de sirop ai prin casa si crezi ca se potriveste acestei retete)
  • 6 linguri de zahar
  • 3 oua mari
  • 200 ml de smantana

Mod de preparare

  1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Intinde aluatul intr-o foaie subtire de vreo 2-3 mm si apoi pune-l intr-o tava de tarta si baga-l in cuptor. Lasa-l sa se coaca pentru 20 de minute, apoi scoate tava si pune-o deoparte.
  3. Pune dovleacul pe o tava de copt. Presara nucsoara, ghimbirul si scortisoara si stropeste-l cu sirop. Acopera tava cu folie groasa de aluminiu si las-o in cuptor pentru 45 de minute, pana se moaie dovleacul. Scoate tava si redu temperatura cuptorului la 180 de grade Celsius.
  4. Lasa dovleacul sa se raceasca, apoi scoate cu ajutorul unei linguri tot dovleacul copt de pe coaja. Asa cum ziceam mai sus, ar trebui ca la final sa ai aproximativ 600g de dovleac copt. Nu uita sa cureti si bucatelele din tava si siropul scurs! Pune totul intr-un blender si mixeaza pana obtii un amestec omogen. Transfera totul intr-un bol. Adauga doua linguri de zahar si ouale. Amesteca bine si adauga smantana.
  5. Toarna compozitia deasupra aluatului din tava si lasa la copt pentru 45 de minute. Intre timp, spala semintele de dovleac, usuca-le si pune-le pe o tava. Presara peste ele zahar si pune-le in cuptor cu placinta pentru 10 minute, pana devin crocante.
  6. Cand e gata, scoate tava din cuptor, las-o sa se raceasca si apoi presara semintele dulci de dovleac.
  7. Serveste placinta cu smantana sau cu inghetata.

Reteta de aluat clasic pentru prajituri – reteta lui Jamie Oliver

Ingredinte

  • 250 de grame de faina alba
  • 50 g zahar pudra
  • 125 g unt nesarat (e important ca untul sa fie de calitate!), taiat in cubulete
  • 1 portocala (optional)
  • 1 pastaie de vanilie (optional)
  • 1 ou mare
  • 2-3 inguri de lapte

Mod de preparare

  1. Pune faina si zaharul pudra intr-un bol.
  2. Folosindu-te de degete, amesteca untul cu faina si zaharul pana obtii un aluat faramicios. Daca vrei sa folosesti vanilie si coaja de portocala pentru aroma, acum este momentul sa le adaugi.
  3. Adauga oul si laptele si amesteca bland pana obtii o bila de aluat. Nu framanta foarte tare aluatul pentru ca va deveni elastic si gumos in loc sa fie fraged si faramicios.
  4. Aluatul se pastreaza la frigider.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker