Frumusete

Top 5 Pensule de Machiaj de Care ai Nevoie

pensule de machiajPensulele de machiaj nu mai sunt de mult apanajul exclusiv al make-up artistilor. Produsele de machiaj au evoluat fantastic in ultimii ani si cer utilizarea unor unelte profesionale. Totusi, nu-i motiv sa te sperii, daca nu ai experienta in machiajul cu pensule, cu putina practica te vei obisnui sa le folosesti. In cele ce urmeaza iti prezint 5 tipuri de pensule cu care poti sa incepi incursiunea ta in tehnica machiajului.

Inainte de toate, trebuie sa clarificam diferenta dintre pensulele din fibre naturale si cele sintetice. Cele cu peri naturali sunt mai poroase, capteaza mult produs si implicit consuma mai mult decat pensulele sintetice. Ele se pot pigmenta rapid daca se folosesc cu produse de make-up lichide sau cremoase. Din acest motiv, pensulele din fibre naturale se recomanda a fi utilizate cu produse uscate precum pudra, blush, fard de ochi, bronzer etc. Alege pensule din fibre sintetice pentru produsele de make-up lichide sau de tip crema/gel.

Pensula pentru fard de ochi trebuie sa fie plata pentru a obtine un finisaj perfect. Foloseste o pensula cu peri naturali care retin mai mult fard.

pensula pentru fardul de ochi

Pensula de blending te ajuta sa faci trecerea dintre diferite nuante de fard aplicate pe pleoapa pentru a obtine un look natural. Pensula pentru blending are o forma ovala pentru un mai bun control asupra zonei in care se face omogenizarea culorilor. Cauta o pensula de blending deasa care sa te ajute sa obtii rapid un machiaj cu un finisaj profesional.

Pensula unghiulara cu margini precise are o dubla intrebuintare. Cu ajutorul ei se aplica fardul pentru definirea sprancenelor si eyeliner-ul gel. Acest tip de pensula permite trasarea precisa a liniilor de grosimi diferite si aplicarea dreapta a fardului.

Pensula pentru pudra este mai practica decat buretelul pentru aplicare care vine cu unele produse de acest tip. Pensula ia mai putina pudra decat un buretel si ofera un look mai natural. Inainte de aplicare poti scutura pensula pentru elimina excesul de produs. In situatii de criza, o poti folosi si pentru blush insa ai grija pentru ca, fiind mai voluminoasa, risti sa aplici mai mult produs decat e nevoie.

oensula pentru pudra

Pensula pentru blush se poate folosi atat pentru fardul de obraz cat si pentru bronzer. Are perii lungi care permit aplicarea precisa a fardului fara a deranja fondul de ten sau pudra.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker