Sanatate

Ulei de Migdale – Beneficii si Contraindicatii

Utilizarea de ulei de migdale pentru aplicațiile cosmetice, medicinale și culinare este foarte larg raspandita în întreaga lume, dar înainte de a adăuga uleiuri esențiale concentrate la regimul de sănătate, este important să înțelegeți pe deplin ce este și ce poate face!

Ulei de Migdale DulciCe este uleiul de migdale?

Uleiul de migdale dulci este un ulei esențial care este extras printr-un proces de distilare, dar exista de asemenea si ulei de migdale dulci presat la rece. Când acest ulei concentrat este gata, acesta este plin de grăsimi saturate, monosaturate și polinesaturate, ultimele două în niveluri mai ridicate decât cele dintâi. Acest ulei este foarte bogat în vitamina E, furnizând peste 200% din necesarul zilnic în 100 de grame de ulei. Datorită densității bogate de nutrienți al uleiului, este folosit ca remediu pentru zeci de afectiuni diferite, cu foarte puține efecte secundare.

Ulei de Migdale Beneficii

Cele mai importante beneficii pentru sănătate includ protejarea pielii de deteriorare, hidratarea feței, “luminarea” pielii, reducerea inflamației, prevenirea îmbătrânirii prematură, creșterea sănătății părului și întărirea unghiilor, printre altele.

1

Ulei de migdale pentru ingrijirea pielii

Datorită faptului ca este foarte bogat in antioxidanți și acizi grași omega-3, uleiul de migdale, este foarte bun pentru efectele sale asupra pielii. Conținutul de vitamina E din acest ulei esențial este foarte ridicat, ceea ce înseamnă că poate contribui la echilibrarea tonusului pielii, imbunatatirea circulației sanguine din piele si eliminarea cearcanelor adanci oferindu-vă o culoare sănătoasă și un aspect fără cusur.

În caz de arsuri solare severe, colorare a pielii din cauza soarelui, cicatrici sau alte pete pe care doriți să le eliminați, uleiul este un excelent remediu pentru aceste afectiuni. Pur și simplu aplicați câteva picături pe zona afectată și frecați bine. Repetarea acestui proces de 1-2 ori pe zi timp de o săptămână ar trebui să ofere pielii un aspect de culoare mai echilibrat și mai sanatos.

2

Anti-inflamator

Dacă suferiți de afecțiuni inflamatorii de orice fel – fie pe plan intern, fie pe piele – uleiul poate fi un remediu rapid și eficient. Dacă aplicați ulei de migdale pe eczeme, psoriazis sau rozacee, printre alte afecțiuni inflamatorii, acesta poate stimula rapid procesul de vindecare și poate atenua răspunsul alergic în acea parte a pielii. În mod similar, dacă consumați cantități mici, acesta poate ajuta la eliminarea inflamației intestinului, contribuind la reglarea tractului digestiv.

3

Împiedică îmbătrânirea prematură

Mulți oameni văd îmbătrânirea prematură ca cea mai mare amenințare la adresa frumuseții lor, iar utilizarea regulată a acestui ulei esențial poate fi o modalitate excelentă de a vă asigura că arătați cel mai bine la vârsta înaintată. Potențialul antioxidant al vitaminei E, anumiți acizi grași și alți ingredienți activi din el poate neutraliza radicalii liberi înainte ca acestea să provoace mutații celulare, ducând la lucruri precum scaderea elasticitatea pielii, ridurile și pete de vârstă.

4

Îngrijirea părului

În afară de efectele sale asupra pielii, uleiul de migdale dulci este, de asemenea, lăudat pentru efectele sale asupra părului, cum ar fi capacitatea acestuia de a vă întări părul și a reduce considerabil căderea părului. Efectele anti-inflamatorii pot reduce matreata și alte afectiuni iritante ale scalpului. Calitatea de întinerire a vitaminei E poate chiar ajuta la protejarea sănătății foliculilor de păr și la creșterea stralucirii și a volumului părului.

5

Îmbunătățește rezistența unghiilor

Aceleasi beneficii pe care acest ulei le confera pielii si parului pot fi folosite si pentru unghiile dumneavoastra. Dacă doriți să nu vi se mai rupa unghii asa de usor, sa va protejați împotriva infecțiilor fungice și sa stimulați creșterea sănătoasă, pur și simplu aplicați o parte din acest ulei pe unghii o dată pe zi până când începeți să vedeți rezultate!

6

Sănătatea cardiovasculară

Dacă este ingerat, uleiul poate avea un impact major asupra sănătății inimii, deoarece vă poate ajuta să reechilibrați nivelul colesterolului și să minimalizați riscul anumitor afecțiuni cardiovasculare, cum ar fi infarctul miocardic și accidentele vasculare cerebrale, si asta datorită nivelului ridicat de omega-3 și acid gras omega-6.

7

Îmbunătățește capacitatea cognitivă

Migdalele sunt bine cunoscute pentru a crește puterea creierului și a îmbunătăți memoria și retenția datelor, deci nu este deloc surprinzător faptul că o doză concentrată de ulei de migdale poate avea același efect. Utilizați regulat câteva picături de ulei in salate, adăugând un pic de ulei la ceaiul dvs. de dimineață sau pur și simplu folosindu-l pentru gătit vă poate ajuta sa mentineti capacitate cognitiva ridicata.

Ulei de Migdale Contraindicatii

Acesta poate fi folosit atat extern cat și intern. Dar aceasta nu este singura variantă a acestui ulei. Uleiul de migdale poate proveni si din migdale amare și conține, de asemenea, alte substanțe chimice care pot fi toxice atunci când sunt consumate în concentrații mari. Prin urmare, utilizarea internă a uleiului de migdale amare este strict interzisă, deși consumul de ulei de migdale dulci – cu moderatie – este considerat sigur.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker