Frumusete

Unghii cu gel – 9 lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti

unghii cu gelDaca sunteti in cautarea manichiurii perfecte si de durata,ar trebui sa luati in considerare tipurile de unghii cu gel. Dar inainte de a va duce la un salon specializat,iata cateva sfaturi de top pe care ar trebui sa le stiti:

1.Manichiura cu gel sau acril.este total diferita decat manichiura clasica

Unele tipuri sunt acrilice si sunt realizate cu o pulbere inmuiata în solvent. Ele sunt utilizate în mod esential pentru a prelungi sau pentru a oferi un strat superior unghiei naturale.

Uneori, unghiile acrilice vin in culori, dar de obicei sunt colorate sau cu tonuri naturale. Gelurile, pe de alta parte, vin in nuante de lac de unghii si se usuca sub o lampă UV sau cu LED.

2.Unghiile tale nu au nevoie sa respire

Multe femei isi fac griji cand vine vorba despre aceste geluri,deoarece se tem ca unghiile lor nu vor mai putea respira. Acest lucru este un mit!

3. Gelul slabeste “baza” unghiei din cauza procesului de pilire

Multora le este frica sa isi puna unghii cu gel din cauza faptul ca unghia nu poate sa “respire”, dar unghiile sunt deja “moarte” prin natura lor si de fapt nu necesita sa “respire”. Baza unghiei(sau unghia naturala) si cuticulele sunt foarte importante – ele sunt facuta din tesut viu, de aceea trebuie sa fiti atente cand va puneti unghii cu gel. Cel mai sigur mod este sa mergeti la un salon cu o manuchiurista experimentata! Dar asta costa! 🙂

4. Atentia dumneavoastra,in timpul intretinerii,trebuie sa fie asupra manichiuristei

Este atat de tentant sa faceti cu totul altceva in momentul cand va puneti pe scaun,fie ca va uitati la Tv (in cazul in care in salonul la care mergeti exista unul) fie sa vorbiti cu alte persoane,dar indiferent de ceea ce faceti,aruncati-va un ochi din cand in cand si la ce face manichurista. Asigurati-va ca ea indeparteaza cu grija gelul,astfel incat sa nu va distruga unghia.

5. Iti poti face singura unghii cu gel,chiar la tine acasa

Daca doresti sa economiseti bani si timp,si drumul pana la salon,iti poti cumpara singura geluri.In schimb,trebuie sa fii foarte atenta,iar pentru acest lucru ai nevoie de niste sfaturi de la oameni profesionisti,sau poti face un curs specializat in acest domeniu.

6. Chiar daca ai o manichiura cu gel sau nu,fa in asa fel incat mainile tale sa fie mereu hidratate

Iti recomand sa foloseti ulei pentru cuticule si crema hidratanta pentru maini.Chiar daca nu ai gel pe unghii,aceste produse te ajuta sa iti menti mainele frumoase tot impul.

7. Radiatiile UV pot fi periculoase pentru sanatatea ta

Specialistii spun ca expunerea inutila la radiatiile ultraviolete dauneaza sanatatii.Din fericire exista numeroase imbunatatiri in acest domeniu,iar multe brenduri de renume au scos pe piata asa zisele LED-uri care nu au efecte secundare asupra sanatatii noastre.

8. Costul manichiurii cu gel nu este mare,din contra

Pe langa faptul ca gelul rezista pe unghii aproximativ o luna,meritam toate acest mic rasfat.Preturile variaza de la salon la salon,in functie de tehica pe care o are orice manichirista,prdusele de calitate pe care le foloseste si multe altele.

9. Efecte secundare

Aproape toate ustensilele care se folosesc pentru unghii cu gel trebuie sterilizate in recipiente speciale pe care orice salon trebuie sa le aiba.Infectiile pot aparea in urma taierii cuticulelor,in cazul in care doriti sa scapati de aceasta frica,cere-ti manichiurisei dumneavoastra sa nu vi le taie,ci pur si simplu sa le impinga,si credeti-ma,acest lucru va avea efect,doar ca trebuie sa aveti putina rabdare si sa folositi uleiuri speciale pentru cuticule.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker