Sanatate

10 Alimente Pe Care NU Trebuie Sa Le Tii In Frigider

alimente care nu trebuie tinute in frigider

Frigiderul este cel mai bun prieten al nostru cand vine vorba de salvat mancarea. Exista, insa, si cateva alimente care pur si simplu nu se impaca bine cu frigul. Iata ce alimente NU ar trebui depozitate in frigider:

1. Rosiile

Daca sunt tinute in frigider, rosiile nu doar isi pierd din nutrienti, dar incep sa-si piarda si din savoare si textura.

2. Usturoiul

Tinut in frigider, usturoiul va incepe sa incolteasca prematur. Daca il pui, insa, intr-o punga de hartie, va rezista pentru aproximativ doua luni.

3. Avocado

Poti tine avocado in frigider doar daca stii ca il vei folosi mult mai tarziu. Daca, insa, urmeaza sa il folosesti relativ repede, pastreaza-l pe o farfurie sau intr-o punga de hartie. Se va inmuia si va fi mult mai delicios.

4. Bananele

Bananele se coc la temperatura camerei, in timp ce frigiderul stopeaza procesul de coacere si duce la patarea cojii. Daca ai cumparat deja banane foarte coapte, insa, frigiderul poate fi o solutie pentru a le depozita.

5. Painea

Daca o pastrezi la frigider, painea se acreste mult mai repede decat daca o tii intr-o punga de hartie sau intr-un recipient pentru paine.

6. Mierea

Mierea se cristalizeaza daca o tii in frigider. PH-ul acid al mierii, insa, si continutul de zahar tin departe microorganismele, astfel ca mierea poate fi pastrata fara nicio problema la temperatura camerei.

7. Uleiul

Uleiul de cocos se solidifica la temperaturi scazute, iar cel de masline capata consistenta untului inmuiat. Nu ai niciun motiv sa le pastrezi in frigider. Rezista foarte bine la temperatura camerei.

8. Cafeaua

Cafeaua nu trebuie niciodata depozitata in frigider. Nu doar ca absoarbe toate mirosurile din jur, dar in prezenta umezelii cafeaua isi pierde si toata aroma.

9. Ierburile

Precum cafeaua, ierburile absorb toate mirosurile din jurul lor. In plus, daca le pui in frigider, au tendinta sa se usuce foarte repede. Pastreaza-le, in schimb, in pahare cu apa.

10. Pepenele

Oricat de mult ti-ar placea sa racesti pepenele la frigider inainte de a-l taia, incearca sa renunti la acest obicei. Pepenele tinut la temperatura camerei are o cantitate semnificativ mai mare de antioxidanti si nutrienti. Dupa ce l-ai taiat, insa, pepenele trebuie pastrat la frigider.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker