Travel

5 chei spectaculoase pe care merita sa le parcurgi

Atunci cand ne alegem traseele pentru drumetii, cel mai adesea ne orientam dupa punctele pe care vrem sa le vedem pe traseu… cel putin asa fac eu, mereu in cautare de trasee care duc la cascade, pesteri sau puncte de belvedere impresionante. Daca vrei un traseu cu adevarat spectaculos, care este in sinea lui o atractie turistica, dar si o provocare pentru cei pasionati de plimbari luuungi in aer liber, atunci iti propun 5 chei din Romania pe care merita sa le parcurgi!

Cheile Rametului

Cheile Rametului

Cheile Rametului sunt in sinea lor un singur obiectiv turistic, plin cu numeroase atractii pentru cei care iubesc natura, dar si monumentele din tara noastra. Aria protejata se intinde pe 40ha, de-a lungul carora peretii calcarosi lasa vizitatorii sa se delecteze cu doline, pesteri, turnuri si creste.

  • Localizare: Baia de Aries, jud. Alba.
  • Obiective turistice: Muntii Trascau, Manastirea Ramet, Drumul Narciselor.

Cheile Crivadiei

Cheile Crivadiei

Cheile Crivadiei reprezinta o arie protejata deosebit de frumoasa si numai buna de explorat in Parcul Natural Gradistea Muncelului-Ciclovina. Micuta rezervatie de numai 10ha atrage numerosi turisti in zona, deoarece se remarca prin peisajele naturale uimitoare, flora si fauna bogate, dar si cateva obiective turistice istorice.

  • Localizare: sat Crivadia, loc. Petrila, jud. Hunedoara.
  • Obiective turistice: Turnul Crivadiei, Cheile Banitei, Pestera Gura Oanei, cetatea dacica Fetele Albe.

Cheile Corcoaiei

Cheile Corcoaiei

Cheile Corcoaiei se numara si ele printre obiectivele demne de admirat in tara noastra, chiar daca nu sunt atat de cunoscute turistilor. Frumusetea peisajelor si a traseelor de aici este cu siguranta cel mai bun motiv pentru a explora rezervatia naturala din Muntii Mehedinti.

  • Localizare: Baile Herculane, jud. Caras-Severin
  • Obiective turistice: Baile Herculane, Valea Cernei, Moara cu apa de pe Cerna, Muntii Mehedinti, Valea lui Iovan.

Cheile Tasnei

Cheile Tasnei

Cheile Tasnei sunt o alta optiune fermecatoare pentru cei care ajung in apropiere de Baile Herculane si vor sa admire frumusetile naturale din Muntii Mehedinti. Traseul cheilor este unul dintre cele mai spectaculoase din aceasta zona, deoarece poteca marcata urca de-a lungul stancilor, oferind un peisaj ametitor asupra intregii vai.

  • Localizare: Baile Herculane, jud. Caras-Severin
  • Obiective turistice: Baile Herculane, Gaura Fetii, Moara Dracilor, Varful Piatra Galbena, Cascada Vanturatoarea.

Cheile Turzii

Cheile Turzii

Cheile Turzii este una dintre cele mai cunoscute rezervatii de acest tip din Transilvania. Pe un teritoriu generos de 324ha, rezervatia adaposteste o multime de comori naturale, de la animale si plante, pana la roci si pesteri. Diversitatea biologica, stancile abrupte si peisajele pitoresti sunt cele care atrag tot mai multi turisti pe traseele din Cheile Turzii.

  • Localizare: la 6km de Turda, jud. Cluj
  • Obiective turistice: Salina Turda, Castrul roman Potaissa, Dealul Alb, Cheile Turului, Cascada Ciucas si Cheile Borzesti.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker