Fun

Activitati Distractive De Facut Cu Familia Pastele Acesta

De Paste iti pregatesti casa, masa, meniul si tinuta pe care o vei purta. La fel ar fi bine sa te gandesti si la ce activitati distractive poti aborda impreuna cu familia sau prietenii. Nu se rezuma totul la mancare, bautura si cam atat! E nevoie si de miscare, mai moderata, ce-i drept si care se cere a fi neaparat distractiva.

Pastele AcestaPoti sa alegi dintr-o gama larga de optiuni pentru activitatile dintre felurile de mancare sau dupa masa. In functie de spatiul disponibil, de conditiile meteorologice, de numarul de persoane si disponibilitatea lor, se poate opta pentru activitati la interior sau pentru variante in aer liber.

De ultima propunere nu inseamna ca se pot bucura numai cei ce stau la curte. Se poate alege o iesire in cel mai apropiat parc, la padure, intr-o poienita, pe marginea unui rau sau lac, etc.

Activitati de Paste la interior

La interior ofera-le copiilor posibilitatea de a desena si colora oua, iepurasi, fluturi. Pune-i sa decupeze ce au desenat si sa le lipeasca fiecare pe plansa lui, pe care o pot lua acasa. Alte activitati pe care le poti face in casa alaturi de familie si prieteni: jocuri de carti, remi, monopoly, mima, karaoke, concurs de dans, jocuri active pe televizor cu ajutorul senzorului Kinect, etc.

Borcanul cu oua de ciocolata

De asemenea, poti pune intr-un borcan mai mare oua mici de ciocolata sau bomboane. Faci o lista cu cei care vor sa joace si fiecare va trebui sa ghiceasca cate oua sunt in borcan. Se face un clasament pe hartie, iar cel care a fost cel mai aproape de adevar va fi castigator si se va bucura de borcanul cu dulciuri.

Cosul cu surprize

Tot la interior incearca urmatorul joc dedicat celor mici. Pune intr-un cos sau o cutie frumos decorata diverse obiecte ce au legatura cu Pastele. Nu trebuie sa se vada ce este in cos sau in cutie. Fiecare copil este invitat sa pipaie un obiect din cutie, fara sa se uite si sa ghiceasca ce este. Daca stie atunci obiectul ii ramane lui cadou. Fiecarui copil ii va veni randul de trei ori. Cine a ghicit cele mai multe obiecte primeste premiul cel mare, ceva ce consideri tu ca merita.

Activitati de Paste in aer liber

Oxigenare, miscare, distractie! Asa ar trebui sa fie pentru toata lumea. Variante exista nenumarate, de la activitati simple, pentru care nu ai nevoie de nimic, pana la jocuri mari, chiar gigantice, de gradina. Unele din aceste jocuri pot fi inchiriate. Un avantaj al inchirierii consta in faptul ca nu trebuie sa cheltui multi bani pentru a cumpara jocul, nu il tii la tine in casa sau in garaj ca sa ocupe loc si il ai doar atunci cand ai nevoie. Pentru activitatile de Paste in aer liber poti sa ai in vedere urmatoarele propuneri:

 • – Vanatoarea de oua
 • – Rostogolirea de oua/ Cursa oualelor
 • – Badminton
 • – Ping pong
 • – Limbo
 • – Popice
 • – Twister gigantic
 • – Sah gigantic
 • – Jocuri de gradina
 • – Alergare in saci
 • – Tras cu arcul
 • – Aruncarea cercurilor la tinta
 • – Plimbari cu bicicleta sau rolele
 • – Aruncarea si prinderea frisbee-ului
 • – “Four in a line” – joc buline – “Patru pe o linie”
 • – “X si Zero” varianta marita, jucata direct pe iarba

Rostogolirea si vanatoarea de oua

La cursa de rostogolire a oualelor participantii le imping fie cu mana, cu piciorul, fie cu o lingura, dar cel mai distractiv este cu nasul! Sau se mai poate pleca de la linia de start cu un ou (fiert sau nu) intr-o lingura si castiga cine ajunge primul la sosire fara sa scape oul pe jos. Cel mai interesant e cand oul este crud, insa trebuie multa atentie pentru a evita o scena… memorabila.

Vanatoarea de oua este celebra in toata lumea ca fiind activitatea preferata a copiiilor in ziua de Paste, in aer liber. Ei au ceva distractiv de facut, nu se plictisesc si se bucura alaturi de ceilalti copii prezenti. Adultii se pot concentra in alte directii si la alte activitati cat timp cei mici vaneaza oua.

Pentru ca acest joc sa fie mai interesant, pe oualele ascunse poti sa treci cate o litera sau cifra. Copiii vor putea astfel sa formeze macar un cuvant din oualele gasite sau sa adune cate puncte au gasit. Bineinteles ca trebuie sa existe si premii pentru copiii castigatori. Si nu premii care constau in mancare, dulciuri sau alte prostii de rontait. Cauta sa vii cu idei de premii haioase, in ton cu sarbatoarea si care sa le ramana amintire.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker