Frumusete

Alimente Care Provoaca Acnee

Alimente Care Provoaca AcneeCarbohidrati ultra-rafinati

In 2002, un studiu publicat in Archives of Dermatology indica legatura dintre consumul excesiv de carbohidrati si aparitia acneei. Alimentele cu un indice glicemic ridicat pot avea un efect devastator asupra pielii. Carbohidratii ultra-rafinati determina o crestere a nivelului de insulina, ceea ce duce la cresterea productiei de sebum, blocarea porilor si, intr-un final, aparitia cosurilor.

Prajelile

Se pare ca, si in acest caz, contrar intuitiei, tot carbohidratii procesati si nu neaparat grasimile sunt cei care determina aparitia acneei.

Produsele lactate

In 2005, un studiu publicat in Journal of the American Academy of Dermatology a relevat faptul ca exista o legatura evidenta intre consumul de lactate si eruptiile acneice. In mare parte, laptele produs industrial provine de la vaci gestante si contine hormoni care, introdusi in organism, determina dereglari hormonale ce duc la aparitia acneei. Hormonii de crestere administrati vacilor, trec, de asemenea, in lapte si pot avea acelasi efect secundar.

Ciocolata

Oricine a avut de-a face vreodata cu acneea a auzit, cu siguranta, ca trebuie sa elimine ciocolata din alimentatie. Se pare, insa, ca, desi studiile nu sunt foarte relevante in acest sens, ciocolata nu determina efectiv aparitia acneei, ci doar provoaca inflamarea cosurilor deja existente.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker