Sanatate

10 Cauze Frecvente Ale Caderii Parului

De la o dieta gresita la situatii stresante: caderea parului poate fi cauzata din diferite motive.

caderea parului in exces
10 cauze frecvente ale caderii parului

 • De fiecare data cand faci un dus, iti faci griji legate de parul tau… Cu toate acestea, exista cauze clare de caderea parului pe care le puteti constientiza.
 • In articolul de astazi, vom vorbi despre cateva dintre motivele pentru care parul ar putea cadea.
 • Este normal sa pierzi intre 50 si 100 de fire pe zi.
 • Caderea parului este de natura psihologica, parul trecand prin mai multe faze: crestere, apogeu si eventual cadere.Intelegand fazele acestea, trebuie sa intelegem ca atunci cand parul cade de pe scalp, este “pierdut” deja.
 • Aceasta schimbare este naturala si, in majoritatea cazurilor, parul cazut este recuperat sau inlocuit.
 • In plus, vom tine cont si de faptul ca in anumite momente ale anului putem avea mai mult par sau pierderea firelor poate fi mai mica. Ca o idee, pierdem mai mult par la inceputul toamnei.
 • Ceea ce este ingrijorator si sa luam in calcul nu este cantitatea de par ramasa pe peria noastra, ci mai degraba felul in care arata scalpul nostru.
 • De exemplu, daca exista “pete” in care parul nu creste sau daca exista o densitate vizibil redusa a firelor de par, este motiv de ingrijorare.
 • De ce cade parul? Mai multe motive
  In afara de pierderea normala a parului sau a factorilor sezonieri, sa ne amintim ca exista si alti factori care povoaca pierderea parului.

1. Dieta grestita

dieta grestitaRestrictiile dietetice, sarind peste anumite mese (in special micul dejun) si stresul sunt una dintre principalele cauze ale caderii parului si a altor efecte negative asupra sanatatii.

O dieta grestita afecteaza atat sanatatea noastra interna, cat si cea exterioara, motiv pentru care, nu este afectat numai parul. Am putea avea si tenul cu probleme si unghiile subtiri.

2. Anemia

Deficitul de fier in sangele nostru poate duce, de asemenea, la pierderea parului.

In timpul menstruatiei, femeile au un deficit de fier si pot pierde mai mult din podoaba capilara. Persoanele care sufera de anemie au ceva similar.

3. Abuzul de medicamente

exces de medicamenteCaderea parului se numara printre efectele secundare ale multor medicamente farmaceutice. Acordati o atentie deosebita, mai ales daca medicamentele contin beta-blocante, heparina, amfetamina sau L-DOPA.

4. Substante chimice

De multe ori facem “toate experimentele in parul nostru” iar acest lucru are consecinte negative pentru el. Acest lucru poate include chiar si tratamentele excesive impotriva caderii parului! Ironic nu? Cu cat ne chinuim mai mult sa nu pierdem podoaba capilara s-ar putea intr-un final ca asta sa fie rezultatul 🙂 Cuvantul cheie este – moderatia.

Anumite produse, cum ar fi coloranti sau substante de indreptare a parului, contin ingrediente nocive pentru sanatatea noastra (inclusiv amoniacul) care slabesc foliculii de par si ii fac sa cada mai repede.

5. Modificari hormonale

caderea paruluiIn plus fata de deficitul de fier care apare in menstruatie, trebuie sa adaugam si ca in timpul ciclului menstrual, hormonii sunt dati peste cap si pot avea un efect negativ asupra scalpului.

Acelasi lucru se poate spune si in cazul urmatoarelor situatii: sarcina, nastere, menopauza chiar si in cazul unor afectiuni sau tratamente in care nivelul hormonilor este modificat (de exemplu, tratamente de fertilitate).

6. Probleme tiroidiene

Cand glanda tiroida nu functioneaza asa cum ar trebui si functioneaza mai incet decat in ​​mod normal, exista multe efecte asupra sanatatii noastre.Unul dintre aceste efecte este pierderea parului.

S-ar putea sa observati fire de par pe podeaua de la dus, pe perie sau pe perna.

7. Stresul

stresulIn fiecare zi, problemele, obligatiile, serviciulul, schimbarile bruste… toate pot provoca stres. Stresul poate provoca diverse consecinte, cum ar fi caderea parului.

8.Fii mai delicat cu parul tau

Parul trebuie tratat intr-un anumit mod pentru a evita caderea lui.

Daca adesea facand coafuri “stranse” folosind cleme si elastec de par,daca dormim cu parul prins in coada de cal, este foarte probabil ca parul nostru sa fie deteriorat si slab.

Aveti grija sa folositi perii din material plastic sau lemn cu peri ascuti

9. Depresia si Caderea Parului

depresiaS-ar putea sa nu credeti, dar suferinta emotionala, depresiea sau stima de sine scazuta, de asemenea, pune presiune pe sanatatea psihica si cea exterioara

Multe probleme legate de par sunt adesea cauzate de o trauma sau de o durere emotionala pe care o avem

10.Anotimpurile

Este reactia naturala a organismului de a se adapta la schimbarile climatice din jur.

Veti vedea ca acest lucru legat de caderea parului ii se poate inatampla si animalul dvs. de companie: s-ar putea sa pierdem mai mult par pe parcursul unor anotimpuri, dar nu este nevoie sa aplicati un tratament pentru a preveni acest lucru.

Prin simplul fapt ca parul cade exact atat cat este normal, vom ramane ‘racorosi’ in timpul verii si ‘calzi’ in timpul iernii asa ca putina atentie la ce produse folositi si cat lasati viata cotidiana sa va afecteze!

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker