Travel

Cascada Ciucas – Istoric, impresii si atractii turistice

Cascada Ciucas
Sursa foto : http://www.turistderomania.ro/cascade/cascada-ciucas/

Muntii Trascaului fac parte din lantul muntos al Carpatilor Occidentali si cu toate ca inaltimea lor este sub 1400 de metri par destul de impunatori. Atractia turistica este data de complexitatea si diversitatea peisagistica, pasionatii de munte gasesc aici creste, culmi intrerupte de vai prapastioase, privelisti de o frumusete aparte, catunele si satele risipite nu doar pe vai si in depresiuni ci si pe creste. Raurile Aries si Valea Hasdatelor au sapat, s-au zbuciumat si au format in calcarele jurasice rupturi de panta, repezisuri, cascade si marmite de o frumusete care iti taie rasuflarea.

Localizare

Cascada Ciucas este situata in apropiere de Turda, la iesirea din Cornesti, comuna Mihai Viteazu, in Defileul Hasdatelor. Valea Hasdate aduna pe o intindere de 31 km apele mai multor paraie. La iesirea din Cheile Turzii se indreapta spre satul Cornesti unde se varsa in raul Aries. Inainte de varsare la aproximativ 1.5 km se ingusteaza si formeaza Cascada si Lacul Ciucas.

De ce sa vizitezi Cascada Ciucas

Valea Hasdate curge printr-un traseu serpuit, printre stanci abrupte, se pravaleste apoi de la o inaltime de doar 5 m intr-o marmita, formand la baza cascadei un mic lac. Prin cadere apa creeaza efectul de jacuzzi. Cascada Ciucas este un loc cautat vara de turisti pentru scaldat, dar si pentru a beneficia de un masaj natural. Apa este mai calda spre seara cand poate depasi chiar si 25 de grade.

Cascada Ciucas este cea mai frumoasa si spectaculoasa cascada din Transilvania, este locul perfect pentru iubitorii de natura si liniste. Cei care ajung aici pot face plaja, se pot scalda sau pot face plimbari pe jos sau cu bicicleta. Daca ajungeti in zona nu ratati traseul turistic Cheile Turzii – Izvorul Popii – Valea Arineilor – Ciucas, marcaj banda galbena sau Cheile Turzii – Dealul Ciuma Goala – Ciucas, marcaj triunghiul galben.

In dreapta Vaii Hasdate se afla pestera Cetateaua Mare sau Pestera lui Balica. Legenda spune ca existau doua pesteri Cetateaua Mare si Cetateaua Mica, acestea erau unite printr-o punte de argint si erau locuite de zane. Una dintre zane s-a indragostit de un pastor si a fost transformata intr-o stanca care se poate vedea in apropierea pesterii.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker