Travel

Cascada si Canionul 7 Scari – Istoric, impresii si atractii turistice

Cascada si Canionul 7 Scari
Sursa foto : http://www.saptescari.ro/canionul-7-scari.html

Asta-vara, nu departe de arhicunoscuta Valea Prahovei, am gasit un loc unic in Romania, accesibil tuturor. Daca v-ati saturat de agitatia statiunilor si aveti nevoie sa vedeti si altceva, Cascada si Canionul 7 scari sunt alegerea perfecta!

Drumul spre Cascada si Canionul 7 scari

Accesul spre cascada si canion se face din localitatea Timisul de Jos, situata la aproximativ 10 km de Brasov. Dupa ce intrati in localitate si ajungeti in dreptul Hanului Dambul Morii, virati dreapta. Accesul autoturismelor este permis pana in dreptul barierei, unde puteti lasa masina. Aici veti gasi si panouri de informare despre zona si despre traseele montane din Masivul Piatra Mare.

Noi am ajuns seara si am campat intr-o poienita din apropiere unde mai erau cateva corturi. Dimineata am pornit la drum. Traseul spre Cascada si Canionul 7 scari (marcaj banda galbena) este unul usor, iar durata este in jur de 45 minute, maxim o ora. Traseul a fost redeschis anul trecut, dupa ce a fost modernizat. Intr-adevar sunt multe locuri de popas dragut amenajate, podete, marcaje la tot pasul si chiar s-a amenajat o tiroliana. Din pacate tiroliana nu a fost data in folosinta cand am fost noi, dar voi sigur va veti putea bucura de ea.

Am ajuns la Cabana 7 scari, iar dupa ce am platit biletul de acces si am ascultat sfaturile salvamontistilor, ne-am indreptat nerabdatori spre prima scara.

Pret bilet acces: 10 lei adulti; 5 lei copii. Pe vreme nefavorabila accesul nu este permis, de aceea consultati orarul de vizitare in prealabil.

Canionul 7 scari are o lungime totala de 160 m si o diferenta de nivel de 58 m. Acesta este format din 7 trepte situate la diverse inaltimi pe care paraul Sapte scari si-a format cursul si care formeaza o impresionanta serie de cascade. Pentru a trece prin canion, au fost amenajate in total 7 scari metalice si numeroase pasarele. Cea mai lunga scara are in jur de 15 m si ofera o priveliste spectaculoasa. Strabaterea canionului dureaza in jur de 30 minute, iar pentru a evita accidentarea, e necesar sa aveti incaltari adecvate de munte.

Ne-am intors la Cabana 7 scari pe un traseu ocolitor. Aici ne-am incarcat bateriile dand iama la micul bufet, iar dupa ce am cumparat cateva suveniruri am coborat incet spre masina. Pe drum am intalnit un numar considerabil de turisti, dintre care multi straini, ceea ce m-a bucurat nespus.

Canionul 7 scari este unul dintre cele mai surprinzatoare locuri pe care care am avut ocazia sa le vad la noi in tara. Daca va place natura, cu siguranta veti aprecia frumusetea acestui loc frumos amenajat!

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker